måndag, maj 31, 2010

Vad gör man, egentligen?

Den här kvällen gick åt till att sitta på fullmäktige på Brofästet. Informationsvärdet och underhållningsvärdet gick väl på ett ut ungefär. I morse attackerade Israel ett fredligt fartyg på internationellt vatten, åtminstone 9 dödades, ett 60-tal finns enligt uppgift på sjukhus och andra sitter fängslade. Och vi sitter inne i fullmäktigesalen. Tja, man ska ju inte göra såna jämförelser sägs det, men vad sjutton gjorde vi där just den här kvällen????

Nåja, några reflektioner kan väl göras:
  • Folkpartiet liberalerna med gruppledaren i spetsen var ungeför lika konstruktiva som vanligt. Jag undrar hur många planer och styrdokument kommunen hade kunnat få fram under den här mandatperioden om den mentalitet som präglar den folkpartistiska kommungruppen hade haft något reellt inflytande över kommunens verksamhet? Och ändå anklagar man kommunen för ineffektivitet. Tillåt mig att småle lite grann i smyg, kamrater.
  • Moderaterna kastar skit på Socialdemokraterna pga sponsring och får lika mycket skit tillbaka. Jag kan konstatera två saker utan att säga för mycket: Två fel gör inte ett rätt samt Det gäller att hålla rent bakåt om man ska attackera andra. Det blev en pinsam histora, mycket pinsam för båda parter som ägnade sig åt pajkastning av högsta/lägsta rang. Visst är det väl märkligt att det ska vara så himla svårt att säga att man har gjort fel?
  • Folkpartiet och Socialdemokraterna kunde göra gemensam sak i en fråga, nämligen den om att få väck kanadagässen från stadens bad- och rekreationsplatser. De kunde i största möjliga samförstånd gemensamt sponsra en jägarförening som kunde skjuta ihjäl gässen en gång för alla. Då blev det ju nån nytta med sponsringen. Åtminstone tycker väl FP och S det för de vill ju bli av med gässen på allvar. S vill till och med att man ska rasta hundarna på badplatserna. Hur tänker man då? Tja, man kan ju undra.
Nej, man borde stått i regnet och blåsten nånstans på stadens gator och torg och manifesterat mot Israels våld mot folkrätten på internationellt vatten, men jag hade inte hunnit att arrangera det idag med den arbetssituation jag har. Sjutton vet vad man håller på med. Egentligen.

Inga kommentarer: