fredag, maj 07, 2010

Om logik, rättvisa och kompassbruk

Ja, tänk att vi ändå fick vårt öppna brev publicerat på det blåa organets insändarsida tillsammans med ett litet käckt svar som ungefär gick ut på "Jo, vi gjorde kanske ett fel men det beror helt och hållet på att ni inte förstår vårt uppdrag". Tja, logiken haltar uppenbarligen men det är förmodligen inte vårt problem. Eller så är det så. Den som har makten bestämmer här också. Inbjudan till studiebesök tar vi för övrigt på fullt allvar.

Idag blåser det och regnar i Kalmar. I grannkommunen har de tydligen marknad idag. Kul läge. Det är inte nog med att de har fått betala grisigt för att bli av med en kommundirektör, de ska ha vårmarknad i rena grishöstrusket också. Livet är som bekant inte rättvist. Fast det beror förstås på vem man frågar. Högerregeringen har ju en helt annan uppfattning om rättvisa än vad jag har till exempel.

Idag börjar partikongressen i Gävle. LYCKA TILL KAMRATER! Nu tar vi det första steget med färdriktningen korrekt utstakad med kompassen i vänster hand, nära hjärtat. Rosenbad nästa. Hoppas övriga i färdsällskapet inte tappar bort sin kompass eller håller den för nära störande moment. Det finns vissa risker i det här företaget ;-)

3 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Vilket är deras uppdrag om inte att skriva om nyheter?

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, det kan man ju undra. Deras uppdrag verkar först och främst vara att sålla nyheter utifrån vilka som kan stödja den sittande regeringen. Sen kan de skriva.

Men som sagt, annonspengar tar man gärna emot.

Birgitta Axelsson Edström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.