tisdag, november 06, 2007

Vilken idrott sysslar vi med?

Goe liberalen skrev häromdagen på sin blogg om hur det känns att samarbeta med ett parti i regeringen som hela tiden ställer till det genom att agera omoraliskt. Vi ser exempel på exempel där moderater struntar i att betala licenser och struntar i att betala skatt. Som medlem i ett alliansparti känns det då som om man är med i ett fotbollslag där en av spelarna hela tiden gör självmål. Tycker goe liberalen alltså. Det måste vara hårt.

Jag tycker liknelsen är himla bra. Jag för min del känner det just nu som om mitt lag inte riktigt är överens om vilken bollsport man sysslar med. Kanske är det så illa som att en del inte ens spelar en bollsport utan gör något helt annat.

Eller så är det bara jag som tror att vi spelar fotboll medan alla andra spelar hockey. Då är det inte konstigt att jag ramlar så ofta och slår mig så illa. Jag förväntar mig en mjuk gräsplan men möts av något som är iskallt och hårt. Alltså, kanske borde jag ta mig en funderare.

3 kommentarer:

Mats sa...

Hur som helst så är inte moderaterna ensamma i konsten att fuska. Men bäst på det verkar de vara.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, och de leder ligan på att jaga småfuskare. Det kanske borde reta gallfeber på fler.

Björn Nilsson sa...

Det största av de "vänstra" allianspartierna spelar Allan, om man nu spelar något, och den mindre partnern har klara ansatser att spela falskt och vilja löpa över till andra sidan. Som regeringen sköter sig borde oppositionen kunna spela mot öppet mål, men de tongivande verkar inte vilja spela alls. Vore det inte klokare för V att helt enkelt dumpa SAP som partner ett tag och koncentrera sig på sin egen politik?