måndag, november 12, 2007

Fel vägval va?

Vilka dagar och kvällar man har haft! Fullt upp skulle man kunna säga från tidig morgon till sen kväll. Riksdagsledamöter på besök, studiebesök, heldagsmöte med kultur- och fritidsnämnden där detaljbudgeten antogs med mera med mera. Och igår var det Fars dag med sedvanligt firande hemma hos föräldrarna. Efter detta frosseri i mat och tårta var det dags att anfalla tvätthögen. Nu är den avsevärt mycket mindre. Skönt.

Så, nu är jag alltså tillbaka på banan igen. I helgen kunde vi höra och läsa om storebror strax till höger som har bestämt sig för en omorientering. Kan man inte vara arbetarparti så kan man bli företagarparti. Håller inte den egna skolpolitiken så kan man ta efter andra som befinner sig långt längre åt höger. Ja ja, man gör sina val.

Men, i ärlighetens namn, finns det inte bättre och mer strategiskt riktiga tillfällen att kopiera det nya arbetarpartiet moderaternas politik än just nu? Jag menar, det kan ju inte vara så ofta de befinner sig i skamvrån så totalt som i dagsläget?

Men som sagt, man gör sina val. Det finns all anledning att vara självkritisk för oss som förlorade stöd i förra höstens val. Det finns en rad saker vi kan göra bättre nästa gång. Men då gäller det nog att göra dem just bättre. Det gör man inte genom att köra en lightkarbon på en suddig blåstencil.

Inga kommentarer: