lördag, februari 18, 2017

Att leva som man lär är svårt

Kalmar kommun brukar slå sig för bröstet för sitt jämställdhets- och mångfaldsarbete, eller rättare sagt, Kalmar kommuns ledande politiska företrädare brukar göra det. De som gör jobbet på golvet har fullt upp med att göra just jobbet och hinner inte springa till media fler att visa upp sig. Ändå blir den glittrande Guldfesten år 2017 mest ihågkommen som den vita Gubbfesten till och med långt innan den är genomförd.

Landstinget i Kalmar län tycker om att marknadsföra sig med etiketten Hälsolänet. Elementär kunskap om hur man förhindrar att smitta förs vidare verkar det dock vara skralt med hos de högre skikten. När jag körde hem från Öland i onsdags så hörde jag på radion hur man uppmanade folk som kände sig sjuka att stanna hemma och inte umgås med andra för att i möjligaste mån hålla nere förkylnings- och influensatalen. Den uppmaningen har nog helt gått förbi de beslutsfattare som tror att deras genomförkylda närvaro på landstingets heldagsmöten är nödvändig,

Det är uppenbarligen väldigt svårt att leva som man lär, och svårare blir det tydligen ju högre hästar man har placerat sin bakdel på.

Hur svårt kan det vara???

Inga kommentarer: