onsdag, oktober 19, 2016

Fler leenden, fler liv!

Dagen efter kvällen före... Ja, visst är man trött och visst var det svårt att somna igår och det var ännu svårare att somna om när jag vaknade klockan tre under natten. Det blev en sovmorgon efter frukost. Jag erkänner det, men det fanns inga alternativ. Nu har jag lyssnat igenom en lång föreläsning i alla fall och försöker hämta upp den studietid jag har låtit gå förlorad de gångna veckorna. Är man inte riktigt 100%, vilket jag i flera avseenden inte är åtminstone just nu, så får man ta konsekvenserna av det. Allt man vill göra och skulle behöva göra hinns inte med om man samtidigt ska sköta ett jobb som känns viktigt.

Andrea Berg berättar
om Operation Smile
Men igår hade vi ju Höstmys i Falkenbergsskolans aula! Kvällen började redan kl 16.30 för vår del med hämtning av körgradänger och iordningsställande av lokalen med flytt av möbler, dukning och förberedelser för fika. Körmedlemmarna kom i strid ström med kaffe, te och mängder av smarrigt fikabröd! En del hade säkert lagt åtskilliga timmar på att baka, handla och kopiera allsångsblad. Vi hjälptes åt med allt som behövde göras och sedan kl 19 drog det hela igång med tre körer (Badrumskören, PRO-kören och vi i Vox Communis), allsång och fika. I lokalen hade vi nånstans mellan 350 och 400 personer. Det kändes gott! Mitt i programmet delade Andrea Berg (se bilden), volontärsköterska för Operation Smile, med sig av sina erfarenheter av och kunskaper om barn som föds med gomspalt och andra ansiktsdeformiteter i tredje världen samt Operation Smiles stora och viktiga arbete med att ge de här barnen ett liv och ett leende. Vi lyssnade hänfört. Det var gripande och informativt. Det skapade vilja att hjälpa till. Det gav oss anledning att inse att vi har det privilegierat i vår del av världen. Det var nyttigt!

Kvällens hela kontanta behållning gick till Operation Smile. Inträdet var gratis och man fick skänka precis vad man ville. Vi hade en helt underbart rolig kväll med mycket musik, många skratt och en stor dos med allvar. Stort tack till alla inblandade! Körerna bidrog ju inte bara med sång utan även med fika och en massa praktiskt arbete. Tack alla! Falkenbergsskolan ställde upp med lokal och teknisk utrustning samt välvilliga instruktioner, hjälp och stöd. Tack vaktmästare Pontus! Andrea Berg och Operation Smile gav oss välbehövlig information och möjlighet att bidra till ännu fler leenden än dem som igår fanns innanför aulans väggar. Tack! Musikerna Christer Svensson, Åke Eklund, Konstantin Shakov och Marianne Fransson gjorde det möjligt för körer och gäster att sjunga av hjärtans lust. Tack!!! Lage Olsson fick dra en stor del av lasset med planering och förberedelser. Tack min gode vän!

Behållningen då? Jo, oaktat de bidrag som jag vet har satts in direkt på Operation Smiles konto från folk som av olika skäl gick miste om gårdagskvällens Höstmys på plats, så samlade vi in hela 12 872 kronor (plus en gammal tjugosedel med Selma på som tyvärr har förlorat sitt värde). Pengarna går direkt till Operation Smile. Vi tackar alla generösa givare för både dessa pengar och för en härlig kväll! På återseende!


"When you´re smiling, the whole world smiles with you!"

Inga kommentarer: