fredag, maj 30, 2014

Tack och lycka till!

Nu är personkryssen i EU-valet räknade, och jag lyckades skrapa ihop hela 1865 stycken. Det är långt över förväntan. 572 väljare kryssade mig i mitt hemlän Kalmar, men resten är spridda över landets samtliga delar. Det är stort! Visserligen hade jag hoppats på ett större stöd för Vänsterpartiet så att det skulle räcka till mer än ett mandat i parlamentet, men i det läge som råder och med ett nytt mandat till Feministiskt initiativ (Fi) så är det nog ett förklarligt resultat. Det mest sorgliga är ju den bruna framfarten, men den återkommer jag till i ett kommande inlägg.

Stort tack till alla som har visat Vänsterpartiet sitt stöd, och ett personligt tack till alla som aktivt valde att sätta sitt kryss på just mig! Jag kommer från ett litet län och har inte haft möjlighet att driva någon mer omfattande kampanjverksamhet. Utan stöd från lokalförening och partidistrikt blir det tungt, men jag har gjort så gott jag har kunnat genom att skriva ett antal debattartiklar och insändare (fler än jag i sanningens namn har haft tid till), genom att besvara frågor och intervjuer, genom att dela flygblad i brevlådor, genom att delta i debatter både på sociala media och i den vanliga sociala samvaron oss människor emellan och genom att tala inför och med väljare både i länet och utanför. Tack till alla kamrater som har visat att ni har velat använda mig som resurs i kampanjarbetet!

Nu går vi vidare. Malin Björk kommer att göra ett strålande jobb i EU-parlamentet, precis som Mikael Gustafsson, som nu lämnar parlamentet, har gjort. Tack alla som i likhet med mig stod på Vänsterpartiets EU-lista och som på olika sätt har bidragit till att vi har synts i så många olika sammanhang. Tack till partiledare Jonas som gjorde en snabbvisit i Kalmar veckan före valet, ett besök som jag tyvärr inte visste något om. Tack till Vänsterpartiets centrala valberedning som gav mig chansen och tack för nomineringen! Lycka till allihop under de kommande åren!

Inga kommentarer: