måndag, mars 31, 2014

Lycka till med rekryteringen!

Vi fick en härlig helg i Malmö, med mycket sol och frisk luft samt samvaro med dottern med sambo plus teater förstås. Under evenemanget Teaterns Dag hann vi med att se ett publikt genomdrag av Teater Foratts föreställning "Natten börjar nu" på Bastionen där dotter Emmy hanterar en stor del av tekniken. Sevärd, tänkvärd och engagerande. Läs mer här. Se den om du har möjlighet! Dessutom kanske ni får se en skymt av oss inom ramen för föreställningen. Det har sina fördelar att gå på publika genomdrag innan produktionen är klar till 100% ;-)

Efter en period med förkylningar, hosta från avgrunden och med en mamma som mår allt annat än bra och som grädde på moset tentaläsning och en tentamen i fredags kände jag att jag verkligen behövde lite annat att tänka på, lite vila för själen och lite påfyllning av energi. Dock, sådant är inte uppskattat i alla läger minsann. Har man politiska uppdrag så ska man nämligen lida hela tiden. Man ska aldrig få sova en hel natt. Man ska inte få umgås med familj och vänner. Man ska inte få unna sig att må bra, helt enkelt av den anledningen att det finns så många andra som inte mår bra. Som politiker, även om man bara är det på en liten liten del av tiden och studerar och timjobbar för övrigt för att få ihop till mat för dagen, så ska man nämligen ta på sig all världens synd, skuld och skam. Nåde den som yppar ett ord om att en politiker är mänsklig! Speciellt får man inte säga något om sig själv. Nej, det är tagelskjorta på som gäller.

Visst blir det lätt att rekrytera nya politiker då som är villiga att engagera sig för demokratin och för samhällets utveckling? Alla drömmer väl om en tillvaro fylld av elände där man dessutom saknar möjlighet att hämta kraft för att orka avhjälpa problemen som andra drabbas av?

Jag anade väl det. Lycka till med rekryteringen!

Inga kommentarer: