lördag, januari 12, 2013

"Julen är utsjungen, och en ros utsprungen..."

"Nu är glada julen slut slut slut...." Så här såg det ut på Larmtorget igår kväll. Granen finns kvar och det vackra vita täcket gör sitt till för att bilden ska bli extra fin.


Idag har vi varit med Vox Communis och sjungit ut julen på HRFs månadsmöte. Det var en riktigt skön känsla att få sjunga julmusik igen med snön utanför de stora fönstren på TIC-huset och åter få minnas julstämningen. Jag menar, julen är ju inte BARA kul, stämningsfull och full av förväntan. Den är stress, köphets, planeringshysteri och dessutom nervös. Blir helgen som man vill? Kommer maten att smaka bra? Blir alla nöjda med sina julklappar? Och hinner vi få upp alla tomtar på rätt ställe i tid? Och, för sjutton, tänk om man glömmer köpa rödbetssallad och röd mjölk så det räcker och missar rätt sorts sill???

Ja, allting har sin tid. Det blev en härlig jul för vår del, och den är jag tacksam för. Nu blickar vi framåt. Ljusare tider lär vänta sägs det, men än har vi EN dag kvar innan Knut säger till oss att vinka adjö till julen för denna gång. Då åker granen ut på balkongen, kulorna, glittret och ljusen packas ner i källaren och tulpanerna får helt överta uppgiften att sprida färg och ljus. Just nu är det lite konkurrens... men även det hör tidpunkten till.

Dock, misströsta inte: "Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat" Julen kommer åter, Tomten dyker upp och Jesusbarnet föds en gång till, precis som vanligt om ungefär ett år. En ros blir utsprungen även julen 2013. Fram till dess får vi ta tillvara varje dag, inse att det viktiga är inte att tomtarna hamnar på rätt plats och att alla julklappar blir fina och inköpta i rätt tid, utan att det viktiga istället är att vi på alla sätt vi kan försöker bygga en värld där vi alla får plats och kan utvecklas efter våra unika förutsättningar. När juleljusen försvinner får vi bli ljus i oss själva. Det är en uppgift som heter duga!

Inga kommentarer: