fredag, januari 11, 2013

Välkommen!

Så var det dags igen. Snön kom åter, precis lagom till att de sista tomtarna förpassades till förrådet. Det är onekligen lite taskig tajming som gäller för tillfället, men Oj vad jag välkomnar vintern till oss!

Nu är det januari, och då SKA det vara vinter och kallt. Våtvarma omslag kan säkert vara bra i vissa sammanhang, men inte vädermässigt och INTE på vintern. Sedan vet jag att det är många som har stora problem med det här vädret, och det respekterar jag.Har man svårigheter att ta sig fram med kryckor och rollatorer så är det inget favoritläge med meterhöga snövallar. Jag tycker inte heller att det är kul att ramla i halkan och slå sig (händer mig minst en gång varje vinter)  eller att snurra runt med bilen och tappa kontrollen (har jag också prövat på, ja), så jag förstår åtminstone en del av problemet. Men oavsett vad jag, eller någon annan, tycker så kommer snön ibland, och vi som gillar den blir glada då. Dessutom blir det mycket ljusare ute och en varm kopp te på kvällen i stearinljusens sken medan snön yr i nordanvinden utanför knuten smakar ännu bättre än annars :-)


Men det där med kyla, det har även andra dimensioner. En del av dem gillar jag inte alls. När kontakten mellan människor tappar all värme och blir iskall, då blir livet tråkigt och hårt. När vi bygger ett samhälle på principen att var och en ska sköta sig och skita i andras problem och svårigheter, då är jag inte längre med. Kylan måste inte sätta sig i hjärtat, det räcker att den finns utanför fönstret. Då är den hanterbar och har onekligen sina goda poänger. Det tycker i varje fall jag som hellre är varm inombords än äckligt sommarsvettig.

Så:  Välkommen vackra vita vinterland!

Inga kommentarer: