måndag, september 17, 2012

Passion och inspiration!

Idag fick jag en katalog från hemtextilföretaget Jotex i brevinkastet. Ja, jag tycker att det är roligt att fixa och dona hemma, och jag är något av en färgnörd. Det ska matchas och stämma ihop, inte nödvändigtvis (eller helst inte alls förresten) med DYRA prylar eller ens NYA, men jag tycker om att ha det fint där jag bor. Jag är definitivt ingen pedant när det gäller städning, men jag vill att det ska finnas ett system när det gäller ljus, dukar, tapeter, lampskärmar, grytlappar, gardiner och mattor. Det kanske är lite nördigt, men det bjuder jag på ;-)

Därför gillar jag att titta i hemtextil- och möbelkataloger, men idag så blev det trots allt lite galet alltihop. På katalogens utsida står det nämligen Passion och inspiration! och det var exakt DÄR jag slog bakut.

Passion kan man nämligen inte KÖPA, den KÄNNER man. Detsamma gäller inspiration. Vi luras att tro att vi kan skapa ett harmoniskt hem för pengar, och det är naturligtvis bara kapitalistiskt lurendrejeri. Man försöker få folk att tro att det går att ersätta genuint mänskligt liv med fladdrande kontanter (eller kontokort...) som flyger rakt ner i köpmännens fickor. I gengäld får man nya gardiner i syntetmaterial och två ljuslyktor Made in China av barnahänder som så gott som aldrig får skåda solen eller andas frisk luft.

Nej, tvi vale. För min del hämtar jag passionen, inspirationen och harmonin inifrån. På något sätt är jag övertygad om att det lönar sig i längden, och då menar jag INTE gardinlängden med omtag....


Inga kommentarer: