torsdag, augusti 09, 2012

Tji fick du, högerregering ;-)

Minns ni Narnia-böckerna, heptalogin om Aslan och kampen mellan det goda och det onda? Där kunde man via ett skåp gå in i en helt annan värld, från den vanliga till en parallellvärld befolkad av fauner, satyrer, kentaurer och många fler väsen, till och med en myrslingerbult. Jag älskade de böckerna när jag var liten, och gissa om jag önskade mig ett sånt där förtrollat skåp som Lucy och de andra kunde gå genom och uppleva oförklarliga saker. Nu har jag ett!

Nej, inte riktigt på det sättet, men nästan. Ni som har följt mina datoräventyr vet nog att jag via kommunen har blivit förärad en dator för att kunna jobba. Numera får man nämligen inte handlingarna i pappersform utan via länk. Datorn är ruskigt snabb men tyvärr alldeles för stor och tung för att dra runt på. Därför har jag använt min lilla rosa dvärgdator istället trots att den har för lite minneskapacitet. Hellre det än ingen kapacitet alls, typ. Och större delen av tiden jag har haft kommunens dator så har den ändå inte fungerat. Den har uppenbara problem att koppla upp sig mot nätet. Den helt enkelt VILL INTE.

Före semestern, det var säkert redan i maj, tröttnade jag sålunda. Jag stängde in den i min garderob. Där har den fått ligga och skämmas. Jag har inte ens skänkt den en tanke. Dumma idiotdator. Men idag, när jag sitter hemma pga krånglande nacke och hade en hel del att skriva, så kom jag på att det nog vore bättre med ett stort tangentbord än ett litet, så jag kopplade in den och VIPS så funkade den :-) Utan något som helst problem kom jag in på nätet och kunde öppna två olika webläsare och till och med läsa e-posten från Telia. WOW alltså! Min garderob är MAGISK!

Och vet ni, jag tror inte på sagor egentligen, men det som slår mig är att vi har en regering som tror just på sagor. Den här metoden, att slänga in problemen i en mörk garderob och låtsas som att de inte finns, är ganska flitigt använd av vår högerregering. Utförsäkringar. Fas 3. Aktivitetsgaranti. Sysselsättningsfasen. Allt det där är exempel på samma sak, nämligen att nolla statistiken och VIPS så finns inte problemen längre. Om man stryper möjligheten till sjukpenning så blir sjuka människor tydligen friska. Om man inte får A-kassa så får man jobb. Visst låter det fantastiskt???

Och tyvärr funkar det inte.... Magiska skåp finns ju inte, åtminstone inte såna som man stoppar in människor i.... Det finns bara ett, och det är min underklädesgarderob, och den funkar ENBART på HP-datorer. Kanske var det nätstrumporna som inspirerade nätverkskortet? Inte vet jag, men MAGISKT är det i varje fall, nästan på Narnia-vis. För även i Narnia-böckerna är det den goda sidan som vinner, inte den onda. Tji på dig, högerregering!

Inga kommentarer: