torsdag, augusti 30, 2012

Regnbåge

Jag såg en regnbåge idag :-)

Efter ett långt och ischiasvärkande sammanträde med omsorgsnämnden i ett osedvanligt varmt och fuktigt mötesrum och sedan en presskonferens var det dags att sätta sig på cykeln hem. Då öppnade sig himlen. Det inte bara regnade. Det verkligen REGNADE. Jag trivs med regn, det är inte det, men jag trivs inte med att cykla hem utan regnkläder. Det borde jag förstås ha haft med mig..... Blöt, en aning sur både i bokstavlig och bildlig mening och rejält trött kom jag ändå hem till slut. Och regnet fortsatte medan vi bar flyttkartonger, möbler, TV och allsköns prylar åt bonussonen som har fått en liten lägenhet i stan. Det blev BLÖTA flyttkartonger.

Och sedan kom den, regnbågen. En skimrande vacker hel regnbåge sträckte sig över hela himlavalvet i öster. Jag antar att jag är barnslig, men åsynen av en regnbåge gör mig lycklig. Det är ett naturfenomen som jag helt enkelt älskar, en sak som går att förklara på naturvetenskaplig väg men som egentligen saknar praktisk användning. Den bara finns där då och då, kanske med avsikten att visa oss människor på hur vackra färger kan vara och hur spännande det blir när de finns bredvid varandra, var och en med sin särart och sinsemellan olika men i fullkomlig harmoni i en otroligt vacker och mångfasetterad enhet.

Ja, jag tror att Skaparen har både sinne för skönhet och en rejäl skopa humor. Kanske är det därför jag älskar regnbågen. Hur som helst, den fick mig på gott humör igen. "Den som kan glädja sig åt lite har mycket att glädjas åt" som man brukar säga... men regnbågen är inte liten, den är magnifik!

Och vet ni, den är gratis och har inte ett dugg med tillväxt att göra. Skönt, va?

Inga kommentarer: