söndag, mars 25, 2012

Mångfald på feminismens område



Så har vi då haft ytterligare ett Café Ninja, denna gång utanför Nybro och med doftande frasiga överjordiskt goda våfflor med två sorters sylt och två sorters grädde. Plus en massa skratt, inspirerande tankar och stimulerande frågor. Ser ni inte hur roligt vi har? Och visst är vi himla skräckinjagande? ;-)

Nya planer smiddes också. De kommer snart att både höras och synas. Motståndet mot orättvisor, mot allt starkare antifeministiska tendenser i samhället, mot härskartekniker och mot manlig överordning på fler och fler plan växer sig allt starkare. Idag växte vi med ännu en nätverksdeltagare. Idag gav vi varandra ännu fler tips på hur vi kan bygga ett bättre samhälle där män och kvinnor får samma möjligheter att utvecklas, och det arbetet kommer att ge utdelning.

Inte sjutton nöjer vi oss med mindre, systrar och bröder? Inte kan vi fortsätta att ha det som Lois Wyse formulerade: “Män får lära sig att be om ursäkt för sina svagheter, kvinnor för sin styrka”? Nej, då så. Då förändrar vi världen till det bättre! Vi börjar NU!

Eller har du redan börjat, fortsätt då med vad du gör. Den här världen har inte för många feminister. Vi är alldeles för få som står upp för rättvisa mellan kvinnor och män. Även om vi inte alltid är överens om allting, så kan vi i varje fall förenas i kampen för jämställda villkor. Det finns hur mycket som helst att göra. Där behövs vi Ninjafeminister, det vet jag, och andra feminister som inte väjer för hinder och problem behövs också. Tillsammans blir vi starka och kan nå resultat.

Mångfald berikar. Enfald fördummar, som i så många andra sammanhang.

Inga kommentarer: