tisdag, september 02, 2008

Statistik, otrohet och gener

Utbildningsminister Jan Björklund har handskats mycket slarvigt med statistik. Det har hjälpt honom att svartmåla och smutskasta den svenska skolan så mycket att han också har fått tolkningsföreträdet att föreslå åtgärder. Fullständigt felaktiga åtgärder. Visst finns det problem i skolan, men de måste åtgärdas på ett verksamt och hållbart sätt. Då gäller det att koppla in tänkandet. Fler vuxna i skolan, bättre lärarutbildning, mer resurser på golvet och mer frihet kan vara effektiva och långsiktiga lösningar som håller. Major Janne har däremot tagit den enkla vägen och föreslagit de enkla lösningarnas väg, mer detaljstyrning, mer kadaverdisciplin samt rätt att beslagta mobiltelefoner (precis som om det sistnämnda vore en nyhet som han själv har kommit på...). Suck. Ibland är politik ett smutsigt hantverk. Detta är ett sådant exempel. Fp-skolpolitiken är i rejäl gungning, och det med rätta. Kanske är det dags att öppna ögonen för verkligheten istället för att ändra verkligheten för att de ska passa de blå ögonen?

Förresten, det där med statistiska samband kan man använda nästan till vad som helst. Nu har man t ex hittat någon form av otrohetsgen som bara män har. Den man som har en sådan gen har svårt att hålla igång varaktiga kärleksrelationer. Se där, nu finns det en biologisk förklaring till varför en del män måste vara otrogna, och då är det ju förskräckligt synd om dem. De kan ju helt enkelt inte hjälpa det. De bara MÅSTE hoppa över skaklarna då och då, de små liven. Det borde väl alla bedragna kvinnor förstå. Eller???? Dubbelsuck.

Kanske finns det en "läsa fel i statistiken"-gen också? Då är det ju synd även om utbildningsministern. Stackaren. Han kan ju inte hjälpa det. Det borde kanske alla elever och lärare förstå. Eller????

;-)

2 kommentarer:

Jinge sa...

Ojj! Vänsterpartist gift med en folkpartist! :-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Javisst! Och det fungerar alldeles utmärkt! :-)