tisdag, maj 27, 2008

Tankar från fullmäktige

  • Centern och Folkpartiet har gjort gemensam sak i Kalmars egen schlagerfestival. Utklädda till högerspöken har de övat in låten "P-plats Hallelujah" och sjunger den så fort parkeringsfrågan diskuteras.
  • Om Folkpartiet i Kalmar nu tycker att det är så viktigt med utbildning till alla anställda i HBT-frågor (vilket jag också tycker förstås), varför deltog inte deras ungdomsförbund vid manifestationen på IDAHO (International Day Against HOmophobia) den 17 maj? Ung Vänster var det enda ungdomsförbundet som ställde upp tillsammans med RFSL. Att skriva motioner om vad kommunen ska göra är en sak, att själv agera är tydligen en annan.
  • Om ni visste vad jag blir trött på Barbapapa ibland! ;-) Igår var en sådan kväll.
  • Självklart är Kalmar kommuns förtroendemannaregister offentligt! Det ligger ju på nätet och finns där för att man ska kunna hitta de förtroendevalda. Det är ju ren information för omvärlden och är därmed offentligt. Naturligtvis! Men när man hävdar att porträttbilderna fritt ska få användas i helt andra sammanhang, då är man fel ute. Självklart måste man då, förutom att respektera fotografens upphovsrätt, ha ett medgivande från den person som finns på bilden. Bara för att man medverkar med foto på Kalmar kommuns hemsida har man väl inte sagt att det är OK att bilden finns på diverse andra sajter runt om på nätet? Nej, det handlar om vanligt förnuft samt om upphovsrätt och PUL. Men det är klart, alla fattar ju inte det. Tråkigt nog.
  • Man är nog lite udda som lägger nästan över fem timmar på möten en måndagskväll efter att ha jobbat hela dagen, det kanske man måste inse. Vilka nya politiker lockar vi genom dessa omoderna arbetsformer? Den frågan kan vi verkligen behöva ställa oss då och då.

3 kommentarer:

Basse sa...

Om nu Vänsterpartiet tycker HBT-frågor är så viktigt, varför har ni inte sett till att personalen i kommunen utbildats? Att delta i manifestationer är en sak, att driva politik en annan... ;)

Vad gäller IDAHO ("i samarbete med Ung Vänster" som det står på RFSL:s hemsida...) så är jag inte med i LUF - deras frånvaro kan du inte beskylla Folkpartiet för.

Birgitta Axelsson Edström sa...

I budgetförslaget finns en skrivning om att samordna bl a HBT-utbildningar. Först ska man försöka frivillig-vägen. Det trodde jag att ni också föredrar, men det kanske är fel ;-)

RFSL bjöd in samtliga ungdomsförbund. Enbart Ung Vänster ställde upp. Det är därför de finns med som samarbetspartner på RFSLs hemsida. Det hade varit klädsamt om fler hade varit med, men intresset fanns tydligen inte. Och nej, det är varken ditt eller Folkpartiets fel naturligtvis, lika lite som det är min eller Vänsterpartiets förtjänst att våra ungdomar engagerade sig. Det är bara lite intressant att konstatera faktum.

Bearwalk sa...

Jag tror inte att inbjudan nådde fram till LUF. Hade jag känt till manifestationen hade jag sett till att vi deltagit. Jag gick med i RFSL härom året så att jag inte skulle missa såna här saker, men informationen verkar inte ha nått fram till mig i den kanalen, heller.