söndag, maj 18, 2008

IDAHO 17 maj i Kalmar

Jag är stolt idag. Inte över mig själv utan över våra Ung Vänster-ungdomar. Igår var det nämligen IDAHO, International day against homophobia. RFSL hade bjudit in alla politiska ungdomsförbund att delta i en manifestation ute på Kvarnholmen för allas lika värde och allas rätt att få vara som man är. Under viss polisbevakning hölls så manifestationen alldeles utanför stadsmuren igår kl 14.

Gissa hur många ungdomsförbund som var med? Just det. Ett enda. Som sagt, snacka går ju, men när det gäller att ställa upp och att visa sitt stöd, då håller man sig undan. Det är inte bara Ung Vänster som stödjer IDAHO-tankarna, det vet jag mycket väl, men det var bara Ung Vänster som gjorde nåt åt det. De inte bara snackar, de gör nåt också, och det ska de ha all heder av tycker jag. De lät RFSL ha scenen, hade inga röda fanor utan ställde upp med folk och tal. Snyggt, modigt, vuxet och demokratiskt korrekt gjort.

Jag är stolt över våra ungdomar. Andra partier borde vara mer oroliga. Vem ska ta över där när gubbväldets representanter har gjort sitt? Var finns engagemanget? Eller är det "sköt-dig-själv-och-skit-i andra"-mentaliteten som råder mellan moderpartier och ungdomsförbund? Då lever vår demokrati farligt mina vänner. Mycket farligt.

2 kommentarer:

Mats sa...

Håller med igen.

Applåderar ung vänster för deras folkvett.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack igen! :-)