söndag, maj 18, 2008

Kortisar

Några kortisar från veckan som har gått:

  • Vasakyrkan, där jag spelar ibland, måste investera i ett nytt piano. Den gamla flygeln är efter lång och trogen tjänst, och ganska mycket misshandel, ett fall för instrumenthimlen. Nu står där ett Petroff-piano till låns, en stor svart historia med underbar klang. Dock ser det mörkt ut på pianofronten. Ryktena säger att man vill satsa på en digital historia. Sorgligt. Ska man inte kunna ta en enda ton därinne utan att strömmen är på? Allvarligt talat, ett digitalpiano och ett akustiskt piano befinner sig inte ens i samma ljudvärld. Sorry. Digitalpiano in, Birgitta ut. Så är det.
  • Kultur- och fritidsnämnden kunde inte enas kring kultur- och idrottspristagare i torsdags. Diskussionen fortsätter. Priserna delas ut på Stadsfesten i augusti, så i princip kan vi vänta tills dess innan vi bestämmer oss. Spännande! Vi har en lång rad mycket dugliga kandidater i dagsläget, och det är glädjande. Mindre glädjande är att noll personer är kvinnor. Suck. Det är tur att nämnden har förslagsrätt. Vi får se var vi landar!
  • Årets första studenter gick ut från Ingelstorpsskolan i fredags. Uppklädda, ömsom glada, ömsom gråtande, satt de på första bänkraderna i gymnastiksalen och firade sin examen. Jag har förmånen att få åka ut dit och spela på avslutningarna, och det är alltid lika roligt. Den här gången var det extra roligt eftersom de sjöng "Den blomstertid" av hjärtans lust som jag aldrig har hört den förr. Lycka till i livet, studenterna!
  • Jag har köpt en ny bil. Den hämtas på tisdag, så än har jag den lille gule spanjoren i familjen. En sak har jag lärt mig under veckans bilhandlarkontakter, och det är: En försäljare som får mig att bli både sur och ledsen och samtidigt får mig att skämmas tänker jag aldrig köpa en bil av, hur söt bilen än är. Nu blev det alltså ingen röd två år gammal Toyota. Det blev en precis likadan, fast ett helt annat märke och en helt annan färg. Dessutom är den sprillans ny, och det jag betalar i mellanskillnad är samma summa som jag hade fått ge för Toyotan. Jag har nog inte helt fel när jag tror att jag gjorde rätt som lämnade Toyotan åt sitt öde! Om det är en miljöbil? Självklart! Om jag tycker att den är söt? Lika självklart!
  • Tre Kronors insatser i ishockey-VM kan det sägas mycket om, men bronsmatchen mot Finland i går kväll var ingen rolig historia. Nu glömmer vi den och håller på Europa i dagens final. Heja Ryssland!
  • Jag läste i gårdagens tidning att det anordnas Vildsvinsmöte i Torsås på tisdag kväll. Hur ska man få dem att komma dit? ;-)

Inga kommentarer: