måndag, maj 05, 2008

Solglimtar

Nu har det varit tyst alldeles för länge, jag är väldigt medveten om det. Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta still vid datorn de senaste veckorna. Har det inte varit det ena så har det varit det andra. Några riktiga solglimtar har jag dock fått uppleva sedan sist:

  • Lördagen den 26 april sjöng Vox Communis på Giraffen. I ett samarrangemang med Röda Korset, som samlade in pengar till behövande, sjöng vi in våren och glädjen utanför Maxis och Coops kassor. Jag är stolt över kören! De är jätteduktiga och framförallt är de så himla glada!
  • Fullmäktigemötet i måndags avlöpte i traditionell stil. Om det var en av solglimtarna de senaste veckorna kan man ju alltid diskutera, men det är över i alla fall. Alltid något.
  • Tisdagens körövning hade jag i största hemlighet förlagt till Larmtorget. Likaväl som att stå inomhus och öva tänkte jag att vi kunde sjunga Vintern rasat, Glad såsom fågeln, Vårvindar friska etc utomhus. Det var ju dagen före Valborgsmässoafton, så det stämde ju bra. De stackars körsångarna fick ge sig av till scenen på Larmtorget, men kul var det! Ett speciellt tack till Tomas som lyckades lista ut hur vi skulle lösa strömtillförseln till min keyboard. Det är bra med "trial and error"-mentalitet! Det borde fler lära sig av.
  • Valborgsmässoafton firades på Skälby, traditionellt så det förslår, men det var mysigt. Vädret var hyfsat också, men man var helt klart mer än hälsosamt kylig om händerna när man kom hem. Festmaten för kvällen bestod av snabbpasta med champinjoner inköpt på Willys i Nybro samt för goe liberalens del Bullens pilsnerkorv. Själv tog jag basilikapuckar. Snabbt. Gott. Billigt. Men framförallt oerhört enkelt och attraktivt när man inte orkar tänka och planera.
  • Första maj i Mönsterås högtidighölls bland goa partivänner under parollen "TILLSAMMANS". Det var allra första gången jag fick förtroendet att tala på första maj, och det var lite speciellt. Kanske lägger jag ut en kortversion av talet här på bloggen när jag får tid. De röda fanornas dag, arbetarrörelsens dag, de röda och varma hjärtanens dag. Det är något visst med första maj. Som vänsterpartist är jag mån om att hålla den röda fanan högt och inte förfalla till kändisjippon och enmans-shower. Som sagt. Riktiga folkrörelser gör det tillsammans. Men lite lite saknade jag tågandet och musikkåren...
  • Vi besökte släkten i Åtvidaberg över helgen. Värme, goa människor, sång och musik, men ett litet stänk av vemod smyger sig in också. Det är inte alltid lätt att bli gammal.

Nu är det ny arbetsvecka i full fart. Vi kämpar på, trots ett oerhört segt kommunstyrelsemöte i förmiddags. Längre fram i veckan väntar fint partibesök! Det blir ännu en solglimt som bidrar till det fina vårvädret (eller är det sommaren som redan passerar?).

Inga kommentarer: