söndag, januari 14, 2007

Storm inne och ute

"Nu är glada julen slut slut slut..." Granen, tomtarna, stjärnorna, änglarna och bockarna är nedplockade i kartonger i väntan på nästa jul. Många kartonger blev det, plus ett antal kassar med adventsprylar och en särskild låda till gardiner och dukar. Puh. Åtta timmars effektiv arbetstid gick åt till detta spektakel, men nu är det glort. Det är ganska skönt om jag ska vara ärlig. Detsamma tycker dottern och goe liberalen, fast mitt uppe i den värsta röran höll de nog på att tappa modet. Tack båda två för gott samarbete!

Fy, vad det blåser idag. Jag har bara vågat gå ut en enda gång, och det var för att slänga sopor i vårt lilla miljöhus som står utanför vårt vardagsrumsfönster. Vinden slet nämligen tag i dörren så att de övre gångjärnen lossnade från dörrkarmen. Sedan gick inte dörren att stänga alls utan har stått och slagit i ett par timmar. Jag försökte böja tillbaks gångjärnet, men det gick inte. Enligt regelboken kontaktade jag hyresvärdens (kommunens allmännyttiga bostadsbolag) jourverksamhet. Då utspelade sig ungefär följande samtal:

"-Hej, jag bor i Funkabo och dörren till vårt miljöhus håller på att ge sig. Den går inte att stänga utan står och slår.
-Det kan vi inte göra nåt åt. Vi har fullt upp.
-Jag förstår det, men lossnar dörren så kan det hända allvarliga saker. Något måste ju göras, men vad?
-Stäng dörren."

Suck. Det var ju därför jag ringde. Varför ska man alltid behöva känna sig som en komplett idiot när man ringer dit efter hjälp? Efter ett tag fick jag i alla fall ett löfte om att de skulle komma, men inget hände. Nyss var en av grannarna ute och lyckades binda upp dörren mot väggen. Tack, grannen! Nu är jag lugnare. Jag förstår att man har mycket att göra, men idag måste väl ändå vara en dag då man måste kalla in all personal som finns så att inte skadorna blir större än nödvändigt? Ingen hade väl direkt njutit av att få en flygande dörr på sig?

Men gissa om jag har ångrat promenaden till soprummet. Jag hade hellre behållt det illaluktande köksavfallet härinne när det nu gick så illa. Klumpfia.

Inga kommentarer: