måndag, januari 29, 2007

Politisk hetluft? Njaaee.....

Efter två kyliga dagar i Göteborg (den goe liberalen har beskrivit vår resa och vår fredagskväll med Pistvakterna på sin blogg) kastades man då rakt in i den politiska hetluften idag måndag. Nåja, så snabbt gick det väl inte förstås. Den gule Seaten skulle borstas fram efter kung Bores framfart, och det tog sin lilla tid, liksom gunget ur snövallen bakom bilen. Det resulterade i ännu en sen ankomst en måndag morgon, men jag antar att kollegerna har vant sig. Är det inte snön så är det nåt annat. I ärlighetens namn, oftast är det sömnens fel.... ;-)

Kvällen ägnades sedan åt januari månads fullmäktige, ett sammanträde som visserligen var ovanligt kort men dessutom fullständigt ointressant. Ett par omskrivna sångtexter kan beskriva kvällens omgivningar:

"Vart tog den blå oppositionen vägen?
Ingen som vet
Ingen som vet"

samt

"Fyra minuter, underbart är kort, alldeles för kort"
För klargörande: Med begränsad talartid och genom att ta borgerlighetens förslag och lägga dem själv kan man förkorta fullmäktige med flera timmar. Talartiden är det bra att man har tagit tag i, men det där andra säger jag hmmmm om. Jag gillar det inte. I längden kan det få icke önskade konsekvenser. Tror jag, trallala....

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var tog den blå oppositionen vägen?

Det kanske är så att den röd-gröna röran för en mittenpolitik eller rent av borgerlig politik och då bleknar oppositionen bort.

Det intressanta i detta perspektiv är då, vad för knähundarna i vänsterpartiet för politik? I så fall kanske det är v som inte står upp för sin politik. Ibland tror jag att det är viktigare för er att ni får behålla era välbetalda kommunuppdrag än driva riktig vänsterpolitik och våga kritisera socialdemokraterna och Johan Persson

Birgitta Axelsson Edström sa...

Anonyma inlägg besvaras inte hur oförskämda de än är.

Anonym sa...

Kritik som inte passar är tydligen också oförskämd. Har du aldrig varit kritisk på din blogg?

Anonym sa...

Fisförnäma kommentarer! Är det så kritik kallas av vänsterpartiets företrädare? På mig verkar det snarare som det är bloggens skribent som är fisförnäm och inte vill besvara kritiken.

Jag har aldrig läst i de lokala tidningarna att vänsterpartiet i Kalmar kritiserat socialdemokraterna utan istället brukar de skynda till försvar av socialdemokraterna så fort det blåser lite.

Birgitta Axelsson Edström sa...

INGEN är skyldig att bemöta anonyma inlägg.