måndag, juni 26, 2006

Semester...

Semestern är här. Fast bara nästan. Än finns det saker att göra innan man kan vara ledig på riktigt. På torsdag bär det dock iväg till Göteborg och Bohuslän, så då gäller det att kunna koppla av med gott samvete.

Fast hur kan man koppla av verkligheten? Man fullkomligt drunknar ju i händelser. Man ska inte tro att det bara är fotbolls-VM som händer just nu, även om man kan tro det av alla rubriker om sorg, skandal, tårar och glädjefnatt (Jodå, den goe liberalen och jag deltar i aktiviteterna, tro inget annat, om än mest i TV-soffan).

En del nyheter griper dock tag hårdare än andra. Idag läste jag om en pappa som hade dömts för att ha könsstympat sin dotter för ett år sedan. Lagen har funnits sedan 1982 men detta var första domen. Hur kan det komma sig att unga flickor nu på 2000-talet fortfarande är så skyddslösa? Är lidandet försumbart? Ja, jag vet. Inget i världen kan ge flickan tillbaka det hon förlorat, inte ens ett livstidsstraff eller kastrering, men könsstympning pågår ju hela tiden. Vi måste göra nåt! Om inte nu, när? Om inte vi, vem?

Och när man ser såna nyheter blir det där med ens egen semester, semestervädret, resor hit och dit med mera med mera, plötsligt lite mindre viktigt, eller hur?

Inga kommentarer: