fredag, juni 23, 2006

Midsommar och ärlighet

Midsommarhelgen har anlänt. Ärligt talat, jag har aldrig varit så där förtjust i såna där halvhedniska helger. Det ska vara så himla uppstirrat och perfekt, solen ska skina och alla vara vara lyckliga. Och så regnar det, sillen smakar illa, barnen har maginfluensa , man har glömt att köpa gräslök och nån dricker för mycket av den ljumma nubben som alla vet smakar apa vilken temperatur den än har. Så blev det fel alltihop.

I år känner jag mig dock mycket bättre! En bukett med röda nejlikor och blåklint står på bordet och den goe liberalen (som just har passerat strecket 47 år) tassar omkring i köket och förbereder maten. Mysigt. Så återstår sedan den största utmaningen. Att få med sig två tonåringar till en midsommarstång nånstans. Det är ju ändå en svensk tradition! Liksom det där med blommor under kudden på natten. Liberalen blev lite sur... Tänk om jag ser nån annan i natt?!

Man det är ändå rätt skönt med helg. Efter en vecka som innehöll budgetfullmäktige på två håll samt två pågående rekryteringsprocesser av förvaltningschefer plus ett födelsedagsfirande så är man rätt urlakad. Och så är det snart semester!

Men innan jag tar ledigt ett par veckor på riktigt så ska en del saker klaras ut. Det lär man väl inte bli populärare för, men jag tror på öppenhet i en demokratiskt styrd kommun. Så det så.

Och nånstans så tror jag att det lönar sig i längden att vara ärlig i alla sammanhang. Bäva månde strategerna! Och må alla små och stora grodor ha en skön midsommarhelg!

Inga kommentarer: