torsdag, juni 08, 2006

Avslutade och pågående röror

På hektiska dagar följer ännu mer hektiska dagar.... Igår gick min systers äldsta son ut gymnasieskolan. Efter tre naturvetenskapliga år i röran på stadens dieselskola (man måste ju säga så som gammal staggnist) är han nu utsläppt i frihet. Till hösten går färden till Uppsala och studier på bibelskola. Vi önskade honom lycka till med ett gäng husgeråd, en Batman-ballong samt en knallrosa diskborste. Tänk att det är över 19 år sedan man höll den där lille knatten i famnen för första gången. Idag är han nästan två meter och kallar mig för "lilla moster" medan han kärvänligt klappar mig på huvudet. Suck....

Denna dag inleddes med budgetmöte. Snart ska ju fullmäktige klubba igenom de kommande årens ekonomiska satsningar. Snart, snart är vi helt klara. Det blir lite komplicerat när många fingrar, såväl kockars som lekmäns, ska vara med och röra i grytorna.

Och så är det kultur- och fritidsnämnd i eftermiddag. Det brukar vara trevliga tillställningar, bara sådär lite lagom röriga. Därefter ska den goe liberalen och jag gå och inhandla en ny mikrovågsugn. Den gamla gav upp andan igår efter att luckan hade kollapsat. Nåja, så är det med prylar. "Allt går sönder, det är bara en fråga om tid" som min gamle bildoktor brukade säga. Men rörigt blir livet utan en mikro, så det är bara att öppna plånböckerna!

Och hörni, såg ni att man spelade fotboll på Fredriksskans igår? Snacka om att vår personal har slitit och jobbat. Tack!

Inga kommentarer: