måndag, april 16, 2018

Om våren och kärleken!De tre körerna Gärdslösa kammarkör, Badrumskören och Vox Communis genomför i vår för tredje gången en gemensam välgörenhetskonsert. I år står den musikvänliga Algutsrums kyrka som spellokal tisdagen den 8 maj.


-Det blir en härlig kväll, precis som vi är vana vid från föregående år. Vi bjuder på variationsrik körmusik fylld av glädje och med en entusiasm som vi hoppas smittar av sig ordentligt till publiken! Självklart kommer alla i publiken att få vara med och sjunga. Det här är inga vanliga konserter, det är något utöver det vanliga, säger de tre körledarna Ingegärd Cafourek (Gärdslösa kammarkör), Birgitta Axelsson Edström (Vox Communis) och Lage Olsson (Badrumskören).

Till sin hjälp har körerna högklassiskt ackompanjemang i musikerna Attila Gracza, Christer Svensson, Tore W Nilsson och Åke Eklund.

All behållning går i år till Operation Smile, en internationell hjälporganisation som bildades i USA 1982 och i Sverige 2010. Totalt finns mer än 5 000 medicinska volontärer från 80 olika länder varav cirka 200 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Operation Smile har för närvarande uppdragsverksamhet i närmare 40 länder. Tack vare generösa givare, däribland privatpersoner, föreningar och företag, har Operation Smile hittills genomfört över 250 000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika. Varje operation förändrar ett barns liv för alltid.

Organisationens vision är att inget barn i världen, som fötts med en behandlingsbar ansiktsmissbildning, ska kränkas eller tvingas leva undangömt. Tack vare medicinska volontärer, som delar med sig av sin tid och sin kunskap, kan barn i utvecklingsländer erbjudas operation utan kostnad för deras familjer.

-Det här är ett arbete som vi gärna bidrar till. Att göra konserter tillsammans och samtidigt se till att stödja Operation Smile gör musiken ännu mer meningsfull. Det är inte bara dubbel glädje utan så mycket mer, avslutar Ingegärd, Birgitta och Lage medan de hälsar alla varmt välkomna till en musikupplevelse i flera dimensioner.

Entrépriset är 150 kr och konserten börjar kl 19.
För mer information, kontakta Ingegärd Cafourek tel 070-5894514, Birgitta Axelsson Edström tel 0766-267366 birgitta.axelsson.edstrom@gmail.com eller Lage Olsson tel 070-8461721.

Inga kommentarer: