onsdag, maj 21, 2014

Så klart att man ska använda sin rösträtt!

(Replik till Kommunistiska partiets företrädare Karlsson och Syrjäla som på insändarsidan i Östran 20 maj uppmanar människor att INTE rösta i valet på söndag...)

Valet till EU-parlamentet på söndag handlar inte om Sveriges medlemskap i EU. Kommunistiska partiets företrädare verkar tro det. Valet handlar istället om vilken framtid länderna i EU ska ha, vilken gemensam politik som ska föras inom EU och i förlängningen vilka möjligheter världen utanför EU har när det gäller europeiskt samarbete. Det som dock är tydligt i det korta perspektivet är att Sverige påverkas i allra högsta grad. 60% av riksdagens beslut är direkta följder av beslut fattade inom EU. Det är klart att vi ska använda vår rösträtt för att påverka detta så långt det är möjligt!

Runt om i världen finns det människor som dör för sin rätt att göra sin röst hörd. Vi är inte där. Vi har kommit längre. Genom att avstå från att rösta släpper vi dock fram antidemokraterna, rasisterna, fascisterna och homofoberna. Är det en utveckling som Kommunistiska partiet vill se? Det vill inte jag. Jag uppmanar istället alla att rösta på ett demokratiskt parti.

Om du inte använder din rösträtt kommer nämligen någon att använda din tystnad. Det enda du då vet är att DIN åsikt blir fullkomligt ointressant för att inte säga meningslös.


Birgitta Axelsson Edström, kandidat till EU-parlamentet för Vänsterpartiet

Inga kommentarer: