söndag, maj 05, 2013

Dagen efter Vårskriket

Igår genomfördes Vårskriket på Kalmar Slott. Det blev en magisk kväll som slutade i dur trots alla frågetecken inför avslutningen. Det är i sanning en utmaning att samla så många körsångare och försöka skapa något tillsammans utan att det finns gemensam övningstid att tillgå. Vi i Vox Communis sjöng på egen hand vid tre tillfällen, precis i inledningen av kvällen på den otroligt blåsiga Inre borggården, sedan en kvart i Gröna salen och 40 minuter i Gyllene salen medan publiken tog sig en körpromenad i och utanför slottet. Sedan avslutades det hela med en gemensam konsert på borggården, som vid det laget hade blivit betydligt mer trivsam både för publik och sångare eftersom den värsta vinden hade mojnat, där våren hälsades välkommen med musik, eldkonster och körsång. SEN var man trött, det kan jag lova. Fyra timmars evenemang plus två timmars förberedelsetid tar ut sin rätt när man börjar bli till åren.... Men jag trodde nog att jag skulle ha MER träningsvärk i armarna idag än jag faktiskt har ;)



Ett stort TACK till Therese Börjesson som har hållit i alla trådarna,  skött logistiken och försett oss med information. Tack till Mimmi och övrig personal på Kalmar slott, till alla som hjälpte till med det praktiska och med fikat, till Thomas och Anna som planerade och ledde avslutningskonserten och till alla deltagande körer och publiken som förgyllde kvällen! Sist, men absolut inte minst, TACK till min goa kör Vox Communis med kompgänget Christer och Åke som ställer upp och framför sång och musik av hjärtans lust så ofta! Ni inspirerar verkligen och är förebilder för så många. "Musik ska byggas utav glädje" sjöng vi tillsammans igår, och det är vad vi gör, hela tiden, och det roliga är att glädjen bara blir större och större ju mer musik vi skapar!


Och än en gång, har DU inte prövat att sjunga i kör än, GÖR DET! Det är något magiskt med att sjung tillsammans. Gå inte miste om den upplevelsen. Ska man bli beroende av nåt här i livet så rekommenderar jag körsång. Det har INGA biverkningar utöver att man blir glad och pigg :)

Inga kommentarer: