söndag, mars 31, 2013

Det finns mycket att vara tacksam för

Jag har så mycket att vara tacksam för. En härlig familj med som jag älskar över allt, goda vänner som ställer upp när det blåser och som jag delar glädje och sorg med, en kyrka som jag får spela i och där jag möts av kärlek och goda tankar, en härlig kör i Vox Communis samt mat på bordet och tak över huvudet i ett charmigt hus med goda grannar. Och så har Jesus dött och uppstått dessutom och slösar med in nåd över mig och alla andra som vill ha den, som om resten inte vore mer än nog. Det finns så mycket att vara tacksam för! Dessutom vann Luleå även den andra semifinalen i SM-hockeyn ;)

Smolket i glädjebägaren hanterar jag en annan dag. Gupp på vägen och fula hål i asfalten kan man försöka styra förbi. Sk kamrater som snackar mer än de agerar är energitjuvar som kan lämnas därhän. Visst kan jag välsigna dem, men jag väljer att göra det på avstånd så jag slipper bli skadad själv. Jag litar på nåden när det gäller mina tillkortakommanden i det avseendet. Jag har försökt så länge i motvind att det nu är mer fruktbart att borsta dammet från mina sandaler och gå en annan väg.

Jag tänker inte agera efter uttrycket "Varför be när man kan oroa sig istället?" utan väljer motsatt strategi. Jag vet att jag inte är ensam i den frågan heller..... För det finns så mycket att vara tacksam för :)


Inga kommentarer: