onsdag, februari 27, 2013

Back to work

Så där ja. Då har även vi i Vänsterpartiet fattat ett beslut, inte utan stundtals ganska hård debatt. Vi stannar kvar i majoritetssamarbete i Kalmar kommun, numera som ett av tre partier istället för ett av två. Vi har bedömt att det är det bästa sättet för att driva vänsteropinion och vänsterpolitik under rådande förhållanden.

Mitt mål med det politiska arbetet är exakt detsamma som tidigare, nämligen mer rättvisa, mer mänsklighet och mer feminism samt mindre arrogans, mindre maktbegär och mindre taktiserande. Att Centerpartiet numera kommer att ingå i majoriteten ändrar inte min inställning ens en promille. Jag är vänster. Mitt parti är vänster, och så kommer det att förbli. Vi har inte ändrat position.

Nu börjar dock en ny period under nya förutsättningar. Det kan vi inte blunda för. Utmaningarna som kommer att möta oss blir troligen både många och svåra, men inte oöverstigliga om vi jobbar hårt. Det handlar som vanligt om att ha en tydlig kompass och en övertygad vilja om att nå målen om rättvisa, mänsklighet och feminism.

So, back to work! Business as usual, eller åtminstone nästan.

Inga kommentarer: