onsdag, maj 18, 2011

Om öppenhet igen

Jag vill inte vara en politiker som innan hon tar ställning i både lätta och svåra frågor håller upp fingret i luften och kollar vart vinden blåser. Jag vill istället vara en politiker som tar ställning utifrån mina egna grundläggande principer och vill sedan i allra högsta grad vara med och bygga ett samhälle som är skyddat från kastvindar, tornados och tromber. Det är ett samhälle som bejakar öppenhet och demokrati. Dessa två är hållbara byggstenar i samhällsprojektet.

Fast det är tydligen en impopulär hållning, men det kan jag faktiskt leva med. Den som väljer att lämna sin fasta grund och istället surfa på en kastvind får nog räkna med att hamna upp och ner ibland. Det vill inte jag, och det är MITT val. På samma sätt får surfare stå för SINA val, och jag kommer nog aldrig att tycka att såna val är speciellt smarta.

Men jag skulle aldrig hävda att man inte får välja så. Vi har yttrande- och åsiktsfrihet i Sverige, och det är jag glad för. Den gäller oss alla.

Så alltså, öppna alla sammanträden som går att öppna! Det är MIN absoluta övertygelse att det är rätt vag att gå. Motsatsen leder till ett samhälle som i mina ögon är uppochnedvänt.

Inga kommentarer: