söndag, augusti 12, 2007

Stadsfest med stavfel?

Kalmar stadsfest är över för den här gången. Vilken höjdare det blev! Massor med folk, massor med evenemang och massor av inspiration. Ett jättestort tack till alla som på något sätt har varit involverade i det här arbetet, dvs föreningar, kommunens personal, scenartister, ni som städade upp tidiga morgnar och alla andra! M A Numminen, Downhill, Rongedal, Charizma.... Det finns många goda och glada minnen att vårda. Speciellt klistrade en text från Urban Turbans spelning sig fast i mitt sinne, nämligen den som handlade om rädsla för det som är nytt och annorlunda. "I could fear the Muslims, I could fear the Chinese too but most of all I fear us good white Christians..." ungefär. Och så är det ju, om man tänker efter. God musik och god kultur ska inte bara underhålla, den ska få oss att reflektera, och det lyckades Urban Turban med. Tack!

Sen kan man ju inte fatta vad som är fel med att ha ett drogfritt arrangemang (konsert med The Sounds) som vände sig till ungdomar i åldern 13-18 år. Lokaltidningarna hängde på i den pinsamma klagovisan. Suck. Kan man inte anpassa sig till såna regler när man är vuxen och därmed ställa upp på att ungdomarna ska kunna känna sig trygga och säkra i en trevlig miljö en torsdagskväll så undrar jag hur vuxen man egentligen är. En del debatter förstår man bara inte. Fast det är väl som vanligt. Det är inte drogriheten som är problemet, utan orsaken hittar man förstås någon helt annanstans. Tack Monokrom för att ni stod på er och för att ni står på ungdomarnas sida!

Och så fick våra Kalmarprofiler Navin och Skyttla sina namn på varsin gata. Jättekul! Stort grattis! Är det några som har satt Kalmar på kartan så är det väl detta färgstarka och oerhört glädjespridande par. Men, jag undrar, har jag så fel egentligen? Heter inte konstprofessorn Navin Raine och inte Reine? Eller visste inte skyltbeställaren hur namnet stavas? ;-)

Inga kommentarer: