fredag, oktober 27, 2006

Mycket snack och mycket verkstad!

Den fruktade stormen blev inte så farlig för det centrala Kalmars del, i alla fall inte ute i Funkabo. Liberalen och jag plockade in allt lösöre från balkongen för säkerhets skull, så nu ser vårt vardagsrum ut som en loppis. Å andra sidan var det väl dags. Det lär väl inte bli så många fler sittningar därute i solens sken innan våren kommer. Alltså får det bli ett antal turer upp till förråden med balkongmöblerna. Vi ska dit ändå. Det är nämligen hög tid att leta fram vinterjackor och stövlar. Såna behövdes igår på Fredriksskans. Jag fick tillbaka min förkylning genom att sitta där och frysa i två timmar och samtidigt se en match där klasskillnaderna var lite för tydliga. Förlust med 2-4 trots två finfina mål av Ari var nog rättvist, tyvärr. Det var kul ändå att se Henrik Larsson live. Han är en spelare av rang, det ser till och med jag.

Jag passade på att gratulera IFK Kalmars damer till platsen i div 1 och Lindsdals herrar till div 2-spel nästa säsong en dryg halvtimme före matchstart. Trist bara att inte fler var på läktarplats då. Vi har många fotbollsföreningar som gör ett jättejobb för kommunen.

Språkverkstaden invigdes vid Tullen vid lunchen igår. Efter ett långt arbete kan verksamheten komma igång, en verksamhet som kommer att karakteriseras av uttrycket "MYCKET SNACK OCH MYCKET VERKSTAD". Pedagoger kan komma till denna inspirationskälla och hitta nya idéer som kan främja språkutvecklingen hos våra barn och ungdomar. Här har vi ett tydligt exempel på samverkan mellan två av kommunens förvaltningar, Kultur- och fritidsförvaltningen (biblioteket) och Barn- och ungdomsförvaltningen (resurspedagoger och psykologer) där de olika kompetenserna kompletterar varandra och tillsammans hittar nya vägar. Mer sånt behövs! Jag hade äran att hålla invigningstalet, och jag framhöll förutom betydelsen av samverkan också vikten av att unga har ett fungerande språk för det demokratiska samhällets fortlevnad. Vi glömmer ibland bort det samhälleliga perspektivet när vi pratar pedagogik tycker jag.

Några av oss fick läsa upp citat från små lappar som vi fick vid ingången. Min lapp var oslagbar. Jag tänker låta er alla läsare få er ett gott skratt ni också. Samtidigt vill jag passa på att påpeka att det där citatet är nåt som vi politiker borde ha inprogrammerat i hjärnan under alla debattsituationer vi hamnar i. Häpp!

Jag vet att du tror att du förstår
vad du tyckte att jag sade,

men jag är inte så säker på att du fattade
att det du hörde

inte var vad jag menade.

1 kommentar:

Pierre Edström sa...

Jag fattar ingenting ;-)

/goe liberalen