måndag, juni 19, 2017

Uppe i det blå

Det har varit mycket nu ett tag, med resor, praktikantkurs och jobb om vartannat och födelsedagsfiranden och tårtbakning och allt. Ja, det lär inte bli så mycket lugnare framöver heller. Men, jorden snurrar ju ändå. Det ena efter det andra händer och visst tänker man till då och då över sakernas tillstånd.

Det där med misstroendeförklaring till exempel. Nu hör ju inte jag till dem som tycker att vår befintliga regering har utmärkt sig som bäst genom tiderna, men att hota med misstroende ungefär ett år före nästa ordinarie val är ju bara löjligt. Ska alliansen och SD fälla regeringen tillsammans så måste de också vara beredda att regera landet tillsammans efteråt, och det är de ju naturligtvis inte. Har man Sveriges och invånarnas bästa för ögonen så agerar man på annat sätt. Man kastar inte ut landet i osäkerhet för sitt höga nöjes skull. Det känns som om de befinner sig i pojkrummets dataspelsvärld snarare än IRL, eller svävande uppe bland molnen om man nu har svårt med den moderna kulturens språkliga uttryckssätt. Åtminstone den konservativa delen av alliansen kanske har svårt med de nya orden där de desperat flaxar i det blå...


Sommaren har kommit och med den blommor, sol och hetta. Jag längtar som vanligt efter kyla och regn. Vi kan konstatera än en gång att sommaren är klart överskattad, fast det kan vara skönt ibland på kvällarna när man kan sitta på balkongen och titta på vackra blommor, njuta av kärt sällskap och spela Queen och Meatloaf fram på småtimmarna :)Inga kommentarer: