söndag, juni 16, 2013

Jag ger mig inte heller....

Gud ger sig inte. Han letar och letar efter var och en av oss tills han har hittat oss. Det är som prästen och trubaduren Ingmar Johansson har uttryckt: "I andens rike finns inga hopplösa fall". Där råder ingen slit-och-slängmentalitet heller. Gud räknar inte med ett visst svinn. Han slänger inte bort lerkrukor som det blir fel på. Han tar leran och börjar om igen och gör ett annat kärl som han vill ha. Han ger sig inte. Han älskar ju var och en av oss.

Det var temat för dagens gudstjänst i Heliga korsets kyrka. Prästen och författaren Allan Willny predikade och passade sedan vid kyrkfikat på att göra reklam för sin nya bok. Jag har lärt känna Allan via Facebook och har läst en av hans tidigare böcker, så jag passade på tillfället att träffas IRL också. Det var vad vi hann med innan det var dags att åka hem till mina föräldrar som firade 80 respektive 75 år idag med middag för syrran och mig med familjer. Allt gick bra :) Tack till Fyra kök som ordnade med maten! Vilket överflöd det var! Och gräddtårta med jordgubbar som avslutning. Mums! Nu hoppas jag bara att lotterna som mamma och pappa fick på skoj ska ge lite vinst också, för visst behöver pappa lite fler verktyg och mamma lite mer kläder??? Eller??? ;)

Det har varit en skön helg på många sätt. Dottern har varit hemma från jobbet med operaföreställningen, vi träffade mycket goda vänner i går kväll för härliga långa samtal och god mat och idag har vi fått god andlig och lekamlig spis och gemenskap med nära och kära. Och under tiden har vädret berikat oss med alla sina sidor utom snöstorm och driv-is. Resultatet har blivit ett grönskande och prunkande Kalmar samt ett harmoniskt sinne.

Nu har jag ny kvällslitteratur. Författaren varnade idag för sömnlösa nätter.... Frågan är om jag vågar börja läsa den nu till kvällen, dagen före sista fullmäktigemötet inför sommaren... Romanen "Innan tuppen gal" ligger där vid sängkanten och frestar min litteraturhunger. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Somnar jag under morgondagens fullmäktige så är det inte mitt fel. Jag, liksom alla andra människor, är ju skapade till Guds avbild. När han skapade mig så la han nog i en extra rågad dos av just egenskapen envishet, för det är nämligen så att inte heller jag ger mig i första taget. Har jag blivit intresserad av nåt så hänger jag i ;)

Inga kommentarer: