fredag, april 13, 2012

Blandad dag

Idag har jag farit runt lite. Det regnar och man försöker minimera tiden utomhus, men det går ju inte helt. Några vändor med bilen på förmiddagen resulterade i ett bättre samvete vad gäller lånade tidskrifter samt en bokad lokal till första maj. Det är bra med "fria" förmiddagar när man kan röra på sig! Eftermiddagen blev mer stillasittande dock, med postertillverkning och sånt vid datorskärmen.

Vid lunchtid var det Öppet hus på KRIS här i Kalmar. De visade upp sina fina lokaler och berättade om sin verksamhet. Intressant! De gör ett gott jobb. Vårt samhälle är inte automatiskt rustat för att ta emot människor som har hamnat snett i tillvaron en gång men som vill skaffa sig en nystart. Jag är ytterligt tacksam för de människor som viger sin tid åt att med sina egna erfarenheter hjälpa andra som behöver vägledning och stöd. KRIS är ett exempel på sådan verksamhet. Vi behöver den, och vi  ska ge den samhälleligt stöd.

De bjöd dessutom på hemlagade grova kroppkakor. Det var uppskattat! Det är vid såna tillfällen man inte är glad åt sin egen belägenhet.... Jag är vegetarian och måste så förbli. Man känner sig både otacksam, ofin och obekväm i dylika situationer, men ett glas mjölk hjälper ;-) Och förresten behöver jag inte göra det till ett större problem än det är. Ibland blir man lite egocentrisk i onödan. Jag skyller på åldern ;-)

Samtidigt som KRIS hade Öppet hus hade hyresvärden, Tempelriddarorden, visning av sina lokaler en trappa upp. Det var också intressant. Logevärlden är ju annars en ganska stängd värld för omvärldens insyn. Det är väl just det där exklusiva och enkönade hemlighetsmakeriet som jag har lite svårt med, men var och en får naturligtvis jobba i de former som passar en själv så länge det inte skadar någon annan. Tempelriddarna arbetar för ett helnyktert leverne. Gott så. Jag för min del väljer andra arenor. Förresten kan jag som kvinna inte bli Tempelriddare. Den kvinnliga motsvarigheten, som bara har funnits i 4-5 år, heter istället Tempelbyggarna. En Ninjafeminist passar nog inte riktigt in i det sammanhanget. Då får det liksom vara ;-) och så hade det nog blivit hur som helst....

Nu väntar snart en ny helg, med spelning och hemmajobb och förhoppningsvis en och annan liten guldkant utöver det. Man måste ju hinna umgås och vara ledig också. Ha en trevlig helg alla!

Inga kommentarer: