lördag, april 21, 2012

Helgrapport

Idag befinner vi oss i Stockholm utan att ha en enda fast schemalagd punkt på hela dagen. Skönt. Vi har, efter Melodikrysset förstås, travat runt i stan och tar nu det lite lugnt på hotellrummet innan vi ska ut och äta. Gårdagens Jesus Christ Superstar var en stark upplevelse som behöver lite tid till bearbetning. Visst är det fantastiskt att berättelsen om Kristi sista vecka, berättad på ett modernt sätt och i en helt annan miljö, kan ge ytterligare en dimension till det fantastiska påskoffret?  Det var andaktsfullt, skarpt, högkvalitativt och känslosamt. Jag bry mig inte om huruvida manus stämmer med Bibelns berättelse i bokstavlig mening, det viktiga är att innebörden  var tydlig, och det var den. Man fick också lära känna Judas, han som förrådde Jesus för pengar, och kunde verkligen inse att han var en ganska vanlig människa, ungefär som du och jag. Och du, Jesu offer gäller även oss, stora syndare som vi är. Dörren till himmelriket står öppen.

Vårens föreställningar på Göta Lejon lär vara slutsålda, men har du chans att se den till hösten, boka in dig! Du kommer inte att ångra dig. Imponerande skådespelar- och musikerinsatser, underbar sång och dans och spännande scenografi. Ola Salos nyöversättning av texterna är dessutom fantastisk.

Tre poäng i elitfyrans säsongspremiär på Fredriksskans är inte att förakta heller. Grattis Kalmar AIK till 2-0-segern över Hovshaga!

Inga kommentarer: