måndag, juni 21, 2010

Sammanträdesfeber

Jag har nyss kommit hem från vårens sista fullmäktigemöte. Annars brukar vi ha budgetmöte i juni, men inte nu. Det är ju valår och då ska man istället fastställa budgeten efter valet. På det här viset försöker man undvika två budgetprocesser vilket har varit fallet tidigare valår. Vi får väl se om det här är en bättre modell.

Kvällens sammanträde präglades av feber. För det första var det olidligt hett inne i plenisalen när vi började. För det andra var det ganska förvirrat kring ärendebehandlingen. Fick man eller fick man inte yrka bifall tilll förslag? Och vad var det man egentligen föreslog? Och vem? Ja, lite förvirringsfeber hade minsann drabbat såväl presidium som ledamöter. Eller var det rampfeber med anledning av att radion direktsände? För det tredje fattades det tre moderater. Det var alltså tre tomma stolar hos det parti som har statsministerposten och som i flera opinionsundersökningar har varit landets största parti. Det är oroväckande att man inte lyckas fylla sina platser, men de kanske har drabbats av någon speciell feber som hindrar dem från att gå? Det kanske hjälper att ändra arvodesreglerna, ett av dagens ärenden på dagordningen. Då ska man ju få arvode för att gå på fullmäktige. Vem vet? Det kanske hjälper mot viss feber. För det fjärde drabbades även jag av lite babyfeber när Malin hade med sig sin lilla Ida för första gången till fullmäktige. "Det ska böjas i tid" som det heter. Ida gjorde dock det vi andra verkade behöva, nämligen somnade. Små barn är underbara och ärliga! Och sist, för det femte var gymnasieförbundets ordförande aningens aningens överkitslig (för att ta till en litotes...). Är det månne valfeber som har drabbat honom så här i inledningen av sommaren? Det vore väl förskräckligt att förstöra semestern så kapitalt? Allvarligt talat, man kan inte räkna med att göra sig rolig över andra om man inte är beredd på att få betalt i samma vara. Då verkar man liksom inte riktigt vuxen. Och det bör man väl vara i ansvarig ställning?

Nej, nu ska fullmäktige ut på sommarbete under ett par veckor. Istället för att låta grodorna hoppa ur munnen så ska vi dansa och hoppa "små grodorna" runt midsommarstången åtminstone till att börja med. Det kan kanske vara lite ovant, men det kan sannerligen behövas som omväxling. :-)

Inga kommentarer: