lördag, juli 04, 2009

Thank God it´s over!

Golfrundan är över. Den gick åt pipan. Efter sju timmar kallade man in kustbevakningen och hemvärnet för att arrangera skallgång. Varken mig eller bollarna hittade man.

Nåja, så illa var det väl inte, men resultatet är två värkande ben och två värkande händer samt en bekräftelse på att jag hade rätt: Golf är inget för mig. Goe liberalen klarade det med glans, förstås, eller vad säger ni om kommentarer som:
"Man måste inte slå bollen jäms med marken. Det är mer friktion där än uppe i luften, så du kommer längre om du får upp bollen"
"Det var ju duktigt att träffa bollen så ofta som en gång av fyra"
"Det är himla orättvist att du får slå så många gånger mer än vad vi får"
"Slappna av i benen och armarna så får du bättre träff!"

Vadå "slappna av"? Jag spände varenda muskel i kroppen för att kunna hålla klubban rätt och för att samtidigt kunna hålla ett öga på bollen. Suck.

Men ETT STORT TACK till Hasse C på radion (bara uppmuntrande tillrop, TACK!), till Jimmy G (självklart kommer jag till invigningen trots att jag är en sopa på banan, TACK!) och till Karl-Martin H (glatt humör och uthållighetspedagogik krävdes för att hantera mig under 30 min instruktion, TACK!).

Goe liberalen är en naturbegåvning inom bollsport, jag är det inte. Precis som om jag inte visste det redan innan. Golf är inget för mig, varken ideologiskt eller sportsligt.

Inga kommentarer: