fredag, juli 31, 2009

Sommaren är kort

Semestern börjar gå mot sitt slut. Nästa vecka är det dags att ta på sig selen igen, men innan dess ska jag och goa dottern göra Liseberg osäkert på den traditionella sommarturen dit. Allt ska åkas, precis som vanligt. Vädermakterna verkar vilja spela oss ett spratt den här gången, men man ska inte tappa hoppet. Vi tar på oss regnponchos och trotsar dem! ;-)

Ikväll ska vi ha lite festmiddag med barnen. De ska snart skingras för studier i höst och det kan vara kul att ha en gemensam avslutning på sommaren även om det är några dagar för tidigt. Det är svårt att snickra ihop schema med så många inblandade med så konstiga arbetstider men ikväll ca kl 20 verkar det kunna funka. Det betyder att jag får offra höstsäsongens första hemmamatch på Fredriksskans. Jag håller i alla fall tummarna för de blåe kamraterna och hoppas på seger!

Jag håller på att prova ut nya hörapparater. Förr fick man vänta i flera månader på att få nya, numera får man ut dem samma dag man kollar öronen. Det kallar jag framsteg! Fast det är inte så himla fantastiskt att prova ut, det kan ingen säga trots fantastisk hjälp av min audionom Mats som har tragglat med mig sedan 1986 (Det är en bedrift!). Det piper alltså av återkoppling med jämna och ojämna mellanrum och man har svårt att vänja sig vid en ny ljudbild, men det gäller att inte ge upp. Jag har provat nu sedan igår vid lunch och det ser ganska ljust ut än så länge trots allt. Jag hör i varje fall TVn bättre. Tyvärr är det mest den amerikanska nationalhymnen man hör eftersom det är sim-VM på gång. Jag lyssnar hellre på annat, som sagt.

Fast det är klart, först och främst är det kul att höra överhuvudtaget :-)

Inga kommentarer: