söndag, juli 26, 2009

Helg i Kalmar

Sommaren tuffar på, med växlande väder och behagliga temperaturer. Igår var det fint och soligt fram till dess att vi skulle äta middag ute på balkongen, då kom regnet. Trots att solen sken så öste det ner. Nåja, det gick bra att sitta där ändå. Vi gick in när det började blåsa runt runt runt för att undgå ett öde som Mrs och Mr Wet T-shirt, men det hela gick snabbt över. Tre omgångar Geni hann vi med också därute när regnet hade dragit iväg. Min blygsamhet förhindrar mig att tala om vem som vann med 2-1 ;-)

Tidigare på dagen kollade vi lite ungdomsfotboll på Fredriksskans. Calmare Nyckel Cup avgjordes ju i dagarna och staden har fyllts av ungdomar i träningskläder. Det känns himla roligt. Stort tack till Kalmar FF som har ansvarat för och drivit arrangemanget! Jag tror på det där med idrottsturism. Framöver finns stora möjligheter att ha fler sådana arrangemang, främst med tanke på de centralt placerade idrottsanläggningar vi har. Kvarteret Nötskrikan är en enorm resurs som blir ännu större i och med den nya träningsishallen. Nu gäller det att våga satsa!

Signe Kullzén debuterade i fönstret igår. Hon var lika charmig som förväntat. Lasse Sonnesjö är guld värd! "Signe i fönstret" lär bli en succé under lördagarna framöver. Jag hoppas att hon blir ännu vassare än igår. Hon lär även dyka upp på Stadsfesten sägs det. Det skulle inte förvåna mig om man får sig en liten pik av den lilla damen då, precis som man fick när man inte kunde bestämma sug för vilka bokmärken man skulle köpa på den tiden då man fick följa med mamma in i Kullzéns pappershandel på 60- och 70-talen. Jag har förresten fortfarande kvar två Kullzénska julbonader som sätts upp i mitt hem dagen före julafton ända sedan jag fick dem. Visst är de lite trasiga i kanterna efter de första årens häftstift och nålar (före häftmassans tidevarv), men upp ska de i alla fall! Jag kanske är lika envis som Signe själv när det kommer till kritan.

Idag går tankarna till offren och offrens anhöriga som drabbats av branden i Rinkeby. Det finns inte ord som räcker till.

Inga kommentarer: