måndag, mars 24, 2008

Mixad påsk och en tvättbjörn

Påsken har förflutit, med massor av aktiviteter och alldeles för mycket mat. Med pysselkväll på påskafton med "barnen" och efterföljande "påskmiddag", dvs julbord utan skinka och kroppkakor och 19-årsfest på påskdagen med släkt och vänner blir det lätt lite för mycket av det goda. Däremellan påskdagsgudstjänst i kyrkan. Traditionellt firande blandades således med nyheter. Janssons frestelse, ägg och "Kristus är uppstånden!" fick samsas med tacos. Härligt! Jag gillar sån mix, speciellt när det även finns vegetariska alternativ. Idag blev det långpromenader för att på något sätt rätta till kroppsbalansen. Kolesterolet skall anfallas på bred front! Och kyrkobesöket gav upphov till många tankar. Jag lär återkomma till dem.

Det har varit en fin sporthelg också. Konståkning, där njuter man! Och simning och simhopp är alltid spännande. En rad svenska medaljer blev det också. Kul! Men jag tycker väldigt sällan likadant som konståkningsdomarna... Hur sjutton kunde det ryska isdansparet bara bli trea? Goe liberalen tycker att jag favoriserar ryssar. Det är förstås inte sant. De är ju helt enkelt bäst. Och så har de världens vackraste nationalsång, rent och strikt musikaliskt bedömt. Så är det bara. Men allvarligt, den engelske gossen som vann herrarnas höga hopp, hur gammal är han? 10??

En majoritet av svenska folket vill ha tidigare betyg i grundskolan. Suck. Nu gäller det att slipa argumenten och försöka vrida perspektivet så att skolans huvuduppgift blir elevernas lärande och utveckling istället för betyg och bedömning. Tänk att det ska vara så svårt att se skillnaden! I den bästa av världar skulle det inte behöva vara så. Jag får väl fortsätta drömma om en sådan värld och arbeta för att den ska bli sann. I morgon alltså, när det är arbetsdag igen.

Just det, det där med drömmar är fantastiskt. Man kan t ex undra varför vänsterpartiets kommunalråd nödvändigtvis skulle dra med sig en tvättbjörn till ett av stadens äldreboenden härom natten. Jag har ingen aning. Och inte finns det någon att fråga heller. Men det var rätt underhållande att få vara med när den rymde ut i korridoren. Gissa om det blev fart på kommunalrådet då! :-)

4 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Har inte folket alltid rätt? Vill man ha betyg så ska man få det eller hur? ;-)

Jag väntar fortfaramde på en svensk medalj i konståkning. Trettonde och fjortonde plats som bäst....hmmmm :-p :-p

Birgitta Axelsson Edström sa...

För att man ska kunna skaffa sig åsikter i frågor måste man ha möjlighet att bilda sig i dem. Det är den processen vi måste få igång. Det tjänar väl alla på, eller?

Det FINNS svenska medaljer i konståkning. Problemet är att de är himla gamla...

Pierre Edström sa...

Länge leve Ulrik Zalchow! Är man bara bildad om man delar era uppfattningar kära rödstrumpa? ;-)
Puss

Birgitta Axelsson Edström sa...

Nej då, men det är ett säkert tecken!
;-)