tisdag, augusti 28, 2018

Ett trovärdigt alternativ

Idag har vi haft finfrämmande, eller snarare finbesök för vi känner ju varandra väl vid det här laget:https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=7031009

Våra partiledare gjorde alltså ett besök i Kalmar idag på väg genom landet, Gita under lunchtid och Gudrun något senare. Jag hade förmånen att få vara med under en timme på seneftermiddagen, och det är som alltid inspirerande att få vara med och lyssna. Insikten att man är med i ett parti som vill något och som utgör en verklig motpol till de nationalistiska strömningarna ger tillfredsställelse på riktigt. Vi kan, vi vill och vi vågar! Och, för att tala för min egen personliga del, de väljare som röstar på SD eller något ännu värre, de är mina politiska motståndare och inte några som jag tycker synd om. Det här är nämligen allvar. På valdagen lägger vi vår framtid i varandras händer. Jag ber och hoppas att klokheten vinner över oförnuftet.

På tal om oförnuft: Det finns andra partier som gärna framställer sig som motpoler och som radikala, men som i handling visar något annat. Just nu talar jag om min gamla politiska hemvist, nämligen V i Kalmar. För fyra månader sedan skrev de, eller skickade in i varje fall (jag har ju i och för sig undrat varifrån ganska välformulerade inlägg då och då kommer, men svaret är väl att de är centralproducerade) en insändare om att det skulle införas porrfilter i Kalmars förskolor och skolor. Idag har de ändrat sig. Tidningen Östra Småland lyfte det i dagens tidning. Nu ska man ”prata” istället. Förklaringen bakom insändaren är att den linjen är partiets. Kalmarfolket har en annan linje, och det man undrar som läsare nu är ju hur det kan komma sig att man skrev under och skickade in insändaren i april överhuvudtaget. Problemet är så klart att det nu är KD som lyfter frågan, och då kan man naturligtvis inte tycka likadant. Ett annat bekymmer är att S av oklar anledning inte vill ha ett porrfilter, och den striden är inte V-företrädarna intresserade av att ta. De säljer hellre ryggraden än ramlar ur knävärmen.

Det här är pinsamt. Vem kan ta sådana företrädare på allvar? Finns det överhuvudtaget något som är viktigare än att våra barn och ungdomar lär sig hur man behandlar varandra på ett hedervärt och respektfullt sätt? Kvinnoförtryck, förnedring och våld hör inte hemma i miljöer där barn och ungdomar vistas och varje chans att rensa ut sådant ska tas. Det trodde jag faktiskt var självklart för de flesta, men tydligen inte för V i Kalmar. För dem är det viktigare att tycka likadant som (S)torebror. Jag borde ju inte bli överraskad efter all erfarenhet jag bär med mig av hur det partiet behandlar sin ideologi, men jag blir ändå besviken. Jag trodde väl ändå att det fanns någon vilja att jobba för förändring, men icke.

Nej, vill man ha ett rejält alternativ med företrädare som lever som man lär så är vi i Feministiskt initiativ ett långt bättre val. Rösta rosa du med för att bana väg för vilja, mod och fantasi i den annars så tråkigt gubbgrå och mesiga Kalmarpolitiken. Ju fler vi blir, desto bättre blir det!


Inga kommentarer: