torsdag, augusti 18, 2011

Grattis! Sen räcker det...

Nu befinner sig media-Sverige i småbarnsyra. Tronföljden lär vara säkrad. Det ska nämligen bli tillökning i den kungliga familjen. Grattis till de blivande föräldrarna!

Jag tycker att det räcker så. Lämna dem nu i fred. Vi får inte glömma att varje litet barn är ett kungabarn. Varje nyfött barn är ett under, oavsett härkomst. Varje litet barn är skapat helt unikt och har rätt att forma sitt eget liv utifrån egna önskemål och möjligheter.

Stämmer det med verkligheten? Om inte så är det dags att vi ser till att det blir så. Utrota barnfattigdomen och se till att barn slutar fara illa. Det är viktigare än att gräva ner näsan i spekulationer om en blivande tronarvinge, hur hon/han kommer att se ut, var och hur hon/han blev avlad och vilka namn hon/han ska bära.

Men grattis alla blivande och nyblivna föräldrar. Jag hoppas att allt går bra!

1 kommentar:

TB sa...

Befriande! Tack för detta. Jag håller helt med dig.

Låt såväl Victoria Bernadotte som hennes man och resten av hennes familj få leva ett så eget liv som möjligt. Allra bäst vore om hon också gavs rätten att fritt göra sitt yrkesval och vi svenskar äntligen gavs rätten att själva får utse vår statschef i sann demokratisk anda.

Hälsningar
TB