onsdag, februari 16, 2011

Pyttsan McD!

Idag tycker jag att jag känner mig friskare än igår. Det är med andra ord inte riktigt lika snurrigt och det är inte fullt så många trumslagare som jobbar innanför skallbenet. Men det finns tecken på att världen håller på att bli tokig:
http://www.e24.se/business/it-och-telekom/android-kan-radda-varlden-och-gora-oss-lyckliga_2621481.e24

Kan man bli lycklig av en mobiltelefon? Kan den rädda världen??
Det är väl ungefär samma tanke som denna:
http://www.e24.se/lifestyle/mat-och-dryck/ett-happy-meal-och-ett-brollop-tack_2621355.e24

Genom att köpa ett bröllopskit på Mc Donalds så ska man leva lyckliga i alla sina dagar. Ronald McDonald ger garantier för ett långt och lyckligt äktenskap. Eller?

Är det som resultaten av privatiseringen av välfärden, om LOV, av de fristående skolornas vinstmaximering och av vårdbolagens alltmer stinna plånböcker som lyckliga och fulla flyger till skatteparadisen: Det är bolagen som blir lyckliga, inte brukarna. Det är bolagens vinster som räddas, inte världen. Och detta sker medan vi äter mer och mer flottiga cheeseburgare och köper flådigare och flådigare mobilnallar i tron att vi får lyckliga äktenskap och lyckliga liv och medan androidtillverkarna och McDonalds slickar sig om munnen.

Ja, huvudvärken kommer tillbaka. Det är väl inte konstigt kanske. Jag gifte mig i kyrkan, hade bröllopsfest i en skola och har en vanlig mobiltelefon utan touch-screen. Det är väl inte konstigt att man blir sjuk då. (Fast lyckligt gift är jag i alla fall. Pyttsan Mc Donalds!!!)

2 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Egentligen håller jag med dig om det mesta här.

Men jag tror faktiskt att en mobiltelefon med internet, i teorin, kan hjälpa till att rädda världen till viss del.

Tänk exempelvis som Egypten och revolten där och hur mycket lättare det blir om man kan använda internet och mobiltelefonerna för att ha möjlighet att tala om vad som händer och visa vad som händer både för sig själva och omvärlden.

Giftermålet håller jag däremot med dig om, även om jag och alla andra hur lätt det är att vara lyckligt liberalt gift ;)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Så klart att kommunikation är positiv, men att hävda att det handlar om Android är att förenkla lite för mycket. Det är kommunikationen i sig som kan göra under, inte fabrikatet på nallen man har i handen.

Och det är väldigt lätt att vara lyckligt gift med min liberal :-)