fredag, september 03, 2010

Utspel idag

Idag ska enligt uppgift Folkpartiet i Kalmar presentera sin vision för Kvarnholmen. Åtminstone står det så i Barometern, och man har väl fått lära sig att det som står i tidningen är sant, eller hur? Men sjutton vet. "Ju blåare, desto svårare att veta" kanske man kan säga.

Hur som helst, jag tror att jag kan avslöja i förväg vad som kommer att sägas idag. Den stora nyheten blir:
FP VILL BYGGA PARKERINGSHUS PÅ KVARNHOLMEN

Det är nämligen så att kommunens lokala Folkparti vägrar att ta till sig insikten att det inte finns brist på parkeringsplatser för bilar på Kvarnholmen. Den som envisast hävdar att det saknas p-platser är FP-gruppledaren som inte ens kör bil själv. Det är väl ändå lite konstigt? Undersökning efter undersökning visar att hon har fel, men hon envisas ändå.

Vad vi saknar är cykelparkeringsplatser, och det vi bör göra är att tillskapa såna, se till att bussarna blir attraktiva färdmedel med fungerande turlistor och turtäthet samt tillse att den biltrafik som verkligen behövs på Kvarnholmen får rimliga villkor. Då ska ju inte jag, med min stadsbil och som har 4 km till jobbet, ställa mig där och blockera en plats hela dagen för den som MÅSTE ha bilen i centrala stan när jag inte måste. "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" är en vägledande princip även när det gäller trafiken på Kvarnholmen. Det finns trafik som vi måste ha, t ex den som har en funktionsnedsättning och som behöver bilen för att förflytta sig och uträtta ärenden ska förstås kunna göra det och den som har mycket att frakta till och från Kvarnholmen ska förstås också kunna göra det. Den som bor utanför stan och där kollektivtrafiken inte fungerar som ett alternativ och den som behöver bilen för att hämta och lämna barn har naturligtvis också skäl att använda bilen, men det är ju inte dessa trafikanter som är problemet. Det är ju alla vi andra som behöver tänka om. Tänk att det är så svårt att fatta, FP!

Nå, detta är ju ingen nyhet egentligen. FP har drivit den här frågan hur länge som helst. På deras valaffischer borde det inte stå "Med liberal kompass" eller "Fria människor hittar lösningar". Istället borde det stå

GÄRNA PENSION, MEN FÖRST ETT REJÄLT PARKERINGSHUS

Det visar nämligen på hur visionära och nyskapande de är.

2 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Tack Birgitta för skrattet, det var längesen jag skrattade så som åt detta inlägg :)

Sen är det naturligtvis inte så mycket att skratt åt som så, men det är en annan sak.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack själv, det är alltid kul att glädja sina medmänniskor :-)