måndag, september 06, 2010

Björklunds fantasifoster

Auktionen på kärnkraftsreaktorer fortsätter, dock endast med en deltagare. Jan Björklund (FP) bjuder nu över sig själv. Nu räcker det inte med en ny reaktor, nu ska han ha tre. Det är märkligt att det i Folkpartiets värld aldrig går att ändra ett beteende, det är bara att anpassa sig. Att forska kring hållbara och miljövänliga energikällor så att vi kan öka effekten är omöjligt för Folkpartiet och att spara energi likaså. Vart tog framåtandan vägen? Den fria människans kreativitet och utvecklingsförmåga? Den fastnade kanske i Björklunds omoderna skola.... för hos Folkpartiet är det bara gamla lösningar som gäller. P-hus och kärnreaktorer, hujedamej.

Samtidigt är han också den ende som på allvar ser ett växande militärt hot från Ryssland och han är den starkaste förespråkaren för fortsatta krigshandlingar i Afghanistan, tvärt emot obetydliga aktörer som USA-presidenten Barack Obama. Även här är det gamla rädslor från kalla kriget som spökar. Sovjet föll 1989 och sedan dess är Ryssland en militär spillra och allt annat än en supermakt. Det vet alla, utom major Björklund.

Jan Björklund för in Folkpartiet på konstiga och allt annat än liberala vägar. Vi behöver inte ett sådant parti i den svenska regeringen. Hans bilder av verkligheten har väldigt lite med själva verkligheten att göra. Sådana fantasifoster passar bättre in på tennsoldaternas slagfält och i katastroforienterade dataspel från 90-talet. Rosenbad bör skyddas från sånt. Regeringen ska syssla med verkligheten och med människorna, inte fjärma sig från bådadera.

Vi behöver en rödgrön regering för Sveriges framtid!

Inga kommentarer: