tisdag, augusti 03, 2010

Konstigt är det...

Nyss hemkommen från Ungern och Balatonsjön. Det var en avkopplande vecka på plats men en lite mer påfrestande resa. Jag återkommer säkert till den lite senare.

Väl hemma slås man av hur konstigt det kan bli ibland. Just nu pågår en diskussion huruvida de politiska partierna ska få bedriva kampanjer på Kvarnholmen under de dagar som Kalmar Stadsfest pågår (torsdag till lördag innevarande vecka). Jag trodde att frågan var avgjord i full enighet. För mig är det i varje fall självklart. Just under dessa tre dagar, då Kvarnholmen, Stadsparken och Sveaplan sjuder av kultur- och nöjesverksamhet så ska vi låta det vara precis så. Fest alltså, för alla som vill delta. Så har det varit tidigare år, och det har inte varit något problem. Besökare som ska delta på Stadsfesten ska få uppleva en Stadsfest, det är min ingång i det hela. Det handlar inte om att politik är något fult eller att vi som jobbar partipolitiskt är speciellt otrevliga utan helt enkelt om att låta Stadsfesten vara en Stadsfest och inte ännu en Kalmar Marknad. Vi har ju alla andra dagar att kampanja på, och är det någon som brinner för att dela ut flygblad och pamfletter under dessa dagar finns det otaliga områden att välja på istället, exempelvis bostadsområden utanför Kalmars innersta stadskärna. Det är ju där folk bor.

Jag fattar inte riktigt varför detta blev en fråga. Politiken bedrivs väl inte främst genom flygblad, bokbord och ballonger utan i rejält politiskt arbete, ibland i parlamenten men kanske främst vid fikaborden och i vardagen där de politiska besluten får konsekvenser för människorna. Det är ju där, i vardagen, som de viktiga frågorna formuleras, dvs de som verkligen betyder något. Jag tar gärna sådana diskussioner och behöver inte ha ballonger och mötesparasoll att hålla mig i för att vara politiker. Det är man väl jämt om man innehar ett uppdrag och är medlem i ett politiskt parti.

Eller är det så att det är brist på politiska forum i Kalmar? Är det därför Stadsfesten plötsligt blev så viktig i politiska sammanhang? Ja, då kan man undra varför vi inte genomför de möten som är inplanerade sedan länge. Fullmäktigemötet i augusti är inställt pga ärendebrist. Mot bakgrund av diskussionen kring Stadsfesten tycker jag att det känns en smula märkligt, men det kanske beror på att jag är just hemkommen från en vecka i Ungern och inte är uppdaterad eller korrekt informerad i frågan. Konstigt är det i varje fall.

Inga kommentarer: