fredag, april 23, 2010

Besök och förvalskampanj

Igår var var partiledaren på besök i Kalmar län. Oskarshamns sjukhus på förmiddagen, lunch med elevkårsrepresentanter på Stagneliusskolan i Kalmar, presentation med massor av kniviga och insiktsfulla frågor från elevpubliken vilken nästan fyllde den stora aulan till sista plats och avslutningsvis en halvtimme på SR Kalmar i programmet FOKUS. Det var en intensiv, rolig och framförallt lärorik dag med en Lars som var på riktigt gott humör :-)
På bilden syns undertecknad, Lasse O, Lasse H och Bertil D precis innan vi sade tack och adjö för den här gången.

Under tiden stod Vänsterpartiets förvalskampanjtrailer i Torsås på förmiddagen och på Stortorget i Kalmar på eftermiddagen, bemannad med lokala och regionala företrädare, bland andra vår riksdagsetta Kaj Raving från Nybro. Där fördes kampanj på temat "Bygg med oss" och där fick man tala om vad som är viktigt för att bygga ett samhälle med Världens bästa välfärd utan vinstintressen. Kampanjen pågår in i nästa vecka. Gör ett besök på http://vansterpartiet.se/jagtycker/och tala om vad just DU tycker!
Man behöver såna här avbrott i den lokala sandlådan ibland, så att man kan se viktigare ting och sammanhang än den vanliga lunken, de vanliga besvikelserna och den vanliga känslan av att inte vara delaktig. Det är skönt med en partiledare som sätter laget framför jaget och som har ordet "vi" i vokabulären. På andra håll, men jag menar inte inom vårt parti, lyser den inställningen solklart med sin frånvaro.

Inga kommentarer: