fredag, januari 25, 2008

Aktuella sportfunderingar

Konståknings-EM, en stunds njutning framför TV-apparaten.... Jag har alltid tyckt om att titta på konståkning. Visst var det väl en av drömmarna när man var liten att bli en sån där isprinsessa med skinande vita skridskor och vackra glittrande klänningar. Av den drömmen blev intet förutom ett antal försök till piruetter i 70-talets Bergavik när vädret tillät. Jag slår vad om att alla vurporna jag gjorde när jag hade dubbelskeniga skridskor fastsurrade på läderstövlarna när jag var ännu mindre tog bort det lilla självförtroende jag en gång hade. Det gick aldrig att reparera. När den enda jag hade att jämföra mig med var en fem år äldre syster som kunde hantera sina konståkningsskridskor med taggar betydligt bättre än jag kunde hantera de dubbla skenorna så är misslyckandet begripligt. För det kan ju inte ha varit förmågan eller talangen som saknades... eller?? ;-)

Nåväl, Stephane Lambiel från Schweiz är min favorit i årets EM. Det blev en silvermedalj. Och stort grattis till våra svenskar Adrian Schultheiss och Kristoffer Berndtsson som blev sexa och sjua! En suverän svensk insats. Adrian, som bara är nitton år, har både utstrålning och kunnande. Där finns mer att hämta! Ikväll är det damernas kortprogram. Jag har lovat goe liberalen att han ska få sitta i fred och titta. För konståkning, det är VERKLIGEN hans grej! ;-)

Handbolls-EM är än inte slut för Sveriges del men en semifinal hade ju varit roligare än att bara spela för en placering från plats 5 och neråt. Men jag tycker Sverige har gjort bra ifrån sig ändå. En plats i OS-kvalet är inte fy skam.

Skidor och Finland, en lyckad kombination, eller? Usch vad det är tråkigt med alla dessa dopingfall, förmodade, misstänkta och konstaterade. Skidskytten Kaisa Varis är den senaste i raden. Att man inte lär sig! Avstängning på livstid borde gälla efter doping och det gäller alla idrotter.

Apropå det: Vilket är det bästa medlet mot acne?
Svar: Hemohes. Det håller finnarna borta i minst två år.

(Förklaring för den som inte minns: Hemohes var det medel som det finska skidlandslaget hade använt då den stora dopingskandalen avslöjades i början av 2000-talet.)

2 kommentarer:

Pierre Edström sa...

Vadå min grej?? Tacka vet jag bollsporter ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Bollsporter? Såna får du ju hjärtsnörp av! Dessutom undrar nog grannarna vem det är som håller på att skrika ihjäl sig varje gång motståndarlaget gör mål. Du behöver andra upplevelser som du kan bli lite lugnare av. Tacka vet jag konståkning. Vackert, njutbart och tekniskt utmanande!
;-)