måndag, september 10, 2007

Vad hände i helgen?

Folkpartiet har då haft sitt landsmöte och sitt partiledarbyte. Jag ska inte ha några öppna synpunkter på det. Det är ju interna frågor som andra partier inte ska lägga sig i. Två små reflektioner kan jag dock inte låta bli att nämna. Ett: Jan Björklund var med i gårdagens Agenda. Där passade han i stort sett på varenda fråga som inte rörde skolpolitik. Det var väl i och för sig väntat. Det är där, och enbart där, som han har hörts hittills. Men att inte ha någon uppfattning om huruvida det är nödvändigt med samtycke eller inte vid sexuella förbindelser, det är att gå för långt. NÅT måste man väl ändå tycka? Kanske missförstod han frågan. Det hoppas jag i varje fall. Två: Bäva månde socialliberalerna. De kommer inte att få det lätt med en officer i ledningen.

Goe liberalen (ja, det finns såna, åtminstone en!) och jag var i grannkommunen i väster och kollade in ett länsderby i fotbollstrean i går eftermiddag. Grått och kallt var det, och inte blev man varmare av att se ett gäng snabba polkagrisar spöa upp Kalmars blå gossar efter noter. Nej. Den matchen glömmer vi, liksom den tråkiga sammandrabbningen där en nybrospelares nyckelben knäcktes. Det var inte vackert. Usch. Fast nästa gång fotboll ska spelas på Victoriavallen kunde kanske två saker rättas till. Först och främst ska väl ändå sjukvårdsmaterial inkl bår finnas tillgängligt vid match? Nu fick den stackars pojken ligga på marken i sju minuter innan båren kunde hämtas. Och för det andra, ska man sälja kaffe måste man kanske brygga kaffe på en fungerande bryggare? Det är sånt som höjer stämningen en gråkall dag i en av Smålands kanske gråaste kommuner. Bara ett tips alltså. För övrigt kan man ju inte annat än gratulera KFF till finalplatsen i Svenska cupen!

Helgen bestod i övrigt av ännu mer idrott och en massa städning. Goe liberalens storasyster med make kommer nämligen på besök nästa helg. Då gäller det att vi har ordning på torpet! Jag och goa dottern tog oss an badrum, dusch och allmän dammning och dammsugning. Goe liberalen ville tvätta fönster (och det kan jag lova var välbehövligt). Eftersom han numera är gift med mig så fick han därmed smaka på en av Birgittas lagar, nämligen följande: Efter fönsterputsning kommer regn. Det är, när jag är inblandad, lika säkert som att mackan alltid hamnar på golvet med marmeladsidan neråt. Häpp.

4 kommentarer:

Mats sa...

Kommunerna i småland blir gråare och gråare ju längre österut man kommer.
Goa liberaler är fridlysta. Ett utrotningshotat släkte.

mördarsnigel-kravliberal-granbarkborre-fästing

Inte visste jag Birgitta att du hette Murphy som fröken? Ja, angående lagen om alltings jävlighet.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Men Kalmar, som ligger vid kusten. är ingen grå kommun! Hade vi haft gråsossar här så kanske man kunde hävdat lite gråhet, men såna verkar vara lika sällsynta som goa liberaler ;-)

Kul liten ordkedja du har skrivit. Alla fyra är vanligt förekommande och lika oönskade ;-)

Tja, Murphy är väl vad jag borde hetat vissa perioder av livet. Men nu är det bättre, mycket bättre! :-) Fast goe liberalens fönsterputsning blev inte så lyckad. Det såg vi i morgonsolens glans idag... Fast ännu finns det tid att reparera skadan!

Pierre Edström sa...

Men bättre att lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja ja ja, du ÄR duktig på att putsa fönster! Men här verkar det ju vara åratal av misskött fönstertvätt som ställer till det.